image001 10

Zo kies je de beste haarverzorging voor krullend haar

Economiefeb 15 , 20:30
Het vinden van de juiste haarproducten voor krullend haar is een lastige taak, vooral als je nog maar net weet hoe je met je natuurlijke textuur om moet gaan. Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen om de beste krullend haar producten voor elk krultype te vinden voor altijd mooie lokken! 
Heb je kleine krullen of een bol aan golven?
Ja, daar begint het al. Welke soort krullen heb je? Het kennen van je eigen krultype is de eerste stap bij het zoeken naar de juiste haarproducten. Losse golven tot strak opgerold haar zijn voorbeelden van krullen, en betekent ook dat verschillende soorten krullen vragen om verschillende haarproducten. Weet je niet zo goed welk krultype je hebt? Dan kan het ‘krultypediagram’ je helpen. Het diagram verdeelt krullen in vier categorieën: golvend, gekruld, spiraalvormig en kinky.
Check de ingrediënten
Krullend haar mist vaak wat hydratatie van zichzelf, daarom is het belangrijk om producten te vinden die dat wel voor je doen. Kijk niet alleen naar de verpakking, maar draai een fles ook eens om. Producten van Davines met glycerine, kokosolie of sheabutter worden vooral aangeraden. Maar blijf zeker uit de buurt van sulfaten en andere uitdrogende stoffen, zoals alcohol. 
Fijn haar vs dik haar
Dik haar heeft een hele andere verzorging nodig dan fijn haar, dus jouw haartextuur is net zo van belang als jouw krultype. Fijn haar reageert namelijk beter op lichtgewicht producten die het haar niet verzwaren, terwijl dik haar blij wordt van producten met meer grip en definitie.
Hoe poreus is je haar?
Ja, je bent er nog niet, want er bestaat ook zoiets als 'haar porositeit'. Dit beoordeelt hoe goed jouw haar vocht absorbeert en vasthoudt, oftewel hoeveel dorst jouw haar heeft.
Laag poreus
Dit haar heeft helemaal niet zo veel dorst en kan vocht gelukkig goed vasthouden, omdat de haarschubben dicht op elkaar staan. Hierbij werken lichte producten op waterbasis het beste tegen opbouw.
Normaal poreus
In werkelijkheid is typisch poreus haar ideaal omdat het vocht goed vasthoudt zonder dat het te veel nodig heeft. Je hebt dan veel geluk, omdat je makkelijker producten kunt vinden die hier goed voor zijn.
Hoog poreus
Dit haar neemt te veel vocht op, maar kan dit ook niet zo gemakkelijk vasthouden. Wat zou dit betekenen? Dat je haar inderdaad veel nodig heeft. Dit komt vooral voor bij mensen met beschadigd haar door tools of kleurbehandelingen, bijvoorbeeld.
Maar hoe poreus is jouw haar? Dat kun je makkelijk zelf testen door te kijken hoe snel jouw haar droogt aan de lucht. Een verschil van 2 tot 8 uur is al aanzienlijk en zegt veel over jouw haar.
Testen, testen, testen
Je zult de beste verzorging niet vinden totdat je het eerst uitprobeert. Nee, dit betekent niet dat je hele flessen moet gaan kopen, gelukkig. Bij de meeste (online) winkels kun je ook proefpakketjes aanvragen om het eerst te testen. Zo bespaar je jezelf onnodige uitgaven op producten die wellicht toch voor geen meter werken.
Vraag om hulp
Het is misschien allemaal wat veel en je weet niet meer wat je moet doen. Dan is het een goed idee om hulp te vragen van een professional in krullend haar. Of kijk eens naar je eigen vrienden en insta-volgers met vergelijkbare krullen en vraag hen eens om aanbevelingen. Ze zullen vast graag hun favorietjes met jou delen!
Je hebt tijd en geduld nodig om jouw ideale verzorgingsroutine te vinden voor jouw krullen. Wat breng je aan op je haar en hoe reageert het daarop? We raden aan om jouw ‘krullenreis’ bij te houden, zodat je straks duidelijk ziet wat werkt en wat niet. Succes!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten