screen shot 2024 02 15 at 161336jpg

Thierry Baudet op bezoek bij de Tate broeders in Boekarest

Politiekfeb 15 , 20:00
FVD-leider Thierry Baudet is dit weekeinde in Boekarest geweest, de hoofdstad van Roemenië. Hij was daar op bezoek bij Andrew Tate en Tristan Tate. De drie mannen hebben, aldus Baudet, gezellig sigaren gerookt, wijn gedronken en met elkaar gesproken over de onderwerpen die er echt toedoen: van de klimaatnepcrisis tot censuur.
Baudet was op uitnodiging van de Tate broers naar hun riante woonhuis in Boekarest gekomen om daar gezellig te borrelen. "Het was een bijzonder geslaagd weekend," aldus de FVD-leider over zijn bezoek aan de controversiële pro-masculiniteit-broers.
"We hebben met elkaar gesproken over het grote onrecht van hun arrestatie en vervolging." De gebroeders Tate worden vervolgd omdat ze een te grote stem zijn geworden in het debat over mannelijkheid, de rol van mannen in de cultuur, en de feminisering van de samenleving op beschuldiging van 'human trafficking' en wat dies meer zij, hoewel de zaak tegen hen erg langzaam verloopt en niet echt van de grond lijkt te komen. 
Toen die zaak tegen de broers Tate begon was Baudet internationaal de enige parlementariër die het voor hen opnam. Hij zei keer op keer dat de zaak politiek leek te zijn, het bewijs flinterdun, en dat de twee vooral het slachtoffer van een heksenjacht leken te zijn.

Gedeelde zorgen

"Natuurlijk hebben we ook veel met elkaar gesproken over andere onderwerpen," gaat Baudet verder over het weekeinde in Boekarest. "We delen dezelfde zorgen over vrijheid, Covid en Oekraïne."
"Daarnaast denken we in grote lijnen hetzelfde over immigratie en de klimaatscam."
"Ook hebben we gesproken over de moderne cancelcultuur en het belang van een censuurvrij internet," vertelt Baudet vervolgens. Die twee onderwerpen liggen de Tate broers en hemzelf na aan het hart. Niet zo gek; ze zijn daar alle drie zelf het slachtoffer van geworden. Nu én in het verleden.
Tenslotte hebben de drie heren uitgebreid met elkaar gesproken over kunst en literatuur. Baudet is een liefhebber van de klassieken en een uitgesproken criticus van zogenaamde 'moderne kunst.' De Tate broers denken daar net zo over.
Baudet is voor zover bekend de enige prominente Nederlander die op deze manier flink wat tijd heeft doorgebracht met de Tates. De reden hiervoor laat zich natuurlijk raden: hij was de enige politicus in Europa die het voor ze opnam toen ze op brute wijze uit huis gesleept werden en in het gevang gegooid werden.
Wat de rest van ons nu willen is natuurlijk een podcast van deze heren met elkaar. Want dat ze gezellig hebben zitten borrelen en roken met elkaar is fijn - maar dan vooral voor henzelf. Voor de rest van ons is het vooral leuk als er ook nog even een mooie podcast kan komen waarin ze deze dingen bespreken zodat we allemaal kunnen meeluisteren. 
Dus hup Thierry, Andrew en Tristan, doe een nieuwe avond, maar dan met de camera's erbij!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten