6880940121 cc34808301 c

PARTIJKARTEL ALERT! Nieuwe informateur Kim Putters schakelt "experts" in: De zoveelste draaimolen van de politieke elite

Politiekfeb 15 , 19:00
In wat lijkt op een herhaling van zetten, roept de nieuw aangestelde informateur Kim Putters, de voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER), de hulp in van zogenaamde experts om de formatie te redden. Alsof het een marathon betreft, gaat Putters in een 'marathonweek' alle fractieleiders opnieuw door de mangel halen. Maar wie zijn deze experts? Niemand minder dan de PvdA-coryfee Herman Tjeenk Willink en D66-icoon Thom de Graaf. Ja, u leest het goed: de formatie wordt nu overgelaten aan de bestuurlijke elite die ons land al decennialang in zijn greep houdt en naar de klote heeft geholpen.
Kim Putters beweert dat zijn "opdracht duidelijk is", maar geeft toe dat het "iets minder duidelijk" is hoe de politieke partijen hierover denken. Dit lijkt weer eens typisch politiek taalgebruik te zijn dat nietszeggendheid tot kunst verheft. Putters benadrukt de noodzaak van het vinden van de juiste vorm voor een nieuw kabinet, alsof de vorm het probleem is en niet de inhoud van beleid dat onze samenleving raakt.
De ironie wil dat Putters, in zijn poging de politieke verhoudingen te verbeteren, een verbod op het gebruik van X (voorheen Twitter) afwijst. Gelukkig zo krijgen we nog steeds mee wat de politieke kopstukken vinden van de politieke actualiteiten. En Wilders zonder X is net zoals Rotterdam zonder Feyenoord. Dat is natuurlijk ondenkbaar.
We staan "als land voor grote uitdagingen", zegt Putters. Maar zijn woorden klinken hol tegen de achtergrond van een politiek landschap dat meer verdeeld lijkt dan ooit. Grote tegenstellingen in het parlement worden als excuus gebruikt voor langdurige formatieprocessen, terwijl de echte kwesties - zoals immigratie, economische stabiliteit, en het behoud van onze nationale identiteit - op de achtergrond raken.
Het inschakelen van mastodonten zoals Tjeenk Willink en De Graaf is symptomatisch voor de wijze waarop de politieke elite blijft rondcirkelen binnen haar eigen kringetje, terwijl de stem van het volk naar de achtergrond verdwijnt. De formatie wordt een lastige klus genoemd, maar misschien is het wel de zelfgenoegzaamheid van onze politieke leiders die het werkelijke obstakel vormt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de knettergekke coalities waarin ons land verweven is. Het gaat om óns nationaal belang, niet om de belangen van andere landen. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMeen versterk het échte pro-Nederlandse geluid!
In de komende weken zal blijken of Putters en zijn team van 'experts' daadwerkelijk in staat zijn om iets te veranderen, of dat dit slechts de zoveelste aflevering wordt in de eindeloze soap die de Nederlandse politiek is geworden. Eén ding is zeker: de Nederlandse burger verdient beter dan deze eeuwige politieke carrousel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten