Knettergekke lafbek Pieter Omtzigt wil minderheidsregering PVV, VVD, BBB

Politiekfeb 13, 7:57
Het is ongelooflijk, maar de laffe Pieter Omtzigt heeft de formatie eerst laten klappen, maar zegt nu toch te weten wat voor kabinet er moet komen: een minderheidsregering van PVV, VVD en BBB. Zijn eigen NSC wil zo'n coalitie mógelijk gedogen en anders in ieder geval op bepaalde púnten. En dat is gek. Want meneer vindt de rechtsstaat een probleem bij de PVV.
Als je wilt weten hoe laf Omtzigt is hoef je alleen maar even te kijken naar het advies dat hij nu heeft uitgebracht naar aanleiding van het rapport van informateur Ronald Plasterk. De NSC-leider zegt dat hij de PVV niet met de rechtsstaat vertrouwt. Ja, er zijn wat basisafspraken gemaakt, maar vanwege agendapunten van de PVV in het partijprogram en uitspraken die Wilders in het verleden gedaan heeft vertrouwt hij de boel toch niet.
Je zou denken dat hij dan tegen elke regeringsdeelname van de PVV is. Als je ze de rechtsstaat niet toevertrouwt is dat immers het enige pad dat je kunt bewandelen.
Maar nee, niets is minder waar. Hij wil wel degelijk dat er een PVV kabinet komt. Namelijk, een minderheidskabinet met PVV, VVD en BBB. NSC wil daar zelf niet officieel aan meedoen... maar dat betekent niet dat hij helemaal niet wil samenwerken. Nee, hij houdt de optie als gedoger nadrukkelijk open.
Vreemd. De PVV is toch zo'n gevaar voor de rechtsstaat?
En als het geen officiële gedoogsteun wordt, zegt Omtzigt, dan staat NSC er wél voor open om het kabinet nadrukkelijk op bepaalde punten te steunen. Want PVV, BBB en VVD willen blijkbaar behoorlijk veel dingen doen die NSC ook belangrijk vindt.
Maar vervolgens zegt hij: "Wij gaan in een volgende ronde niet meepraten." PVV, BBB en VVD kunnen met elkaar overleggen. Ze moeten het maar met elkaar doen. NSC wil mogelijk wél gedogen. Maar meepraten? Nee, dat doet hij niet.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politieke spelletjes van Pieter Omtzigt. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze engnek en andere karteldieren elke dag weer te bestrijden.
Warriger dan dit wordt het niet. De PVV is gevaarlijk, de PVV tast de rechtsstaat aan, Geert Wilders is niet te vertrouwen met ons staatsapparaat... maar je wil hem wel gedogen en je vindt dat je op heel veel punten prima deals met hem kunt sluiten.
Dit is echt Pieter Omtzigt in optima forma. De man is overduidelijk bipolair. Iets anders kan ik er niet van maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten