Zo word jij online beter gevonden dan de concurrent, 5 tips!

Zo word jij online beter gevonden dan de concurrent, 5 tips!

Waar vroeger concurrenten naast elkaar stonden bij de advertenties in de krant, is dit tegenwoordig wel even een ander geval. Concurrenten kunnen elkaar vandaag de dag veel eenvoudiger de loef afsteken. Online is er namelijk van alles mogelijk om de klanten bij de concurrent weg te halen en houden. Hoe jij ervoor zorgt dat je online beter zichtbaar bent dan de concurrentie? Vijf tips.

1. Wie schrijft die blijft

Inhoudelijk unieke en goede content zorgt ervoor dat jouw site beter gevonden wordt dan die van de concurrent. Besteed dus ook iedere week even tijd aan het schrijven van een blog of laat deze schrijven door iemand. Het is belangrijk niet één keer per jaar 100 blogs online te gooien, maar dit juist te verspreiden over het jaar. Uiteraard mét de juiste interne en externe linkjes.

2. Social media

Het hebben én houden van social media pagina’s is ook een belangrijk aspect. Maar ook hier geldt dus de voorwaarde van goed onderhoud. Link in je posts naar websites en bijvoorbeeld recent verschenen blogs. Kost ook wat tijd, maar je krijgt er zeker iets voor terug.

3. Werk samen

Door samen te werken met andere websites door middel van zogenaamde linkbuilding kun je ook mooie resultaten behalen. Dit is echter wel een zeer tijdrovend klusje dus linkbuilding uitbesteden is een goed idee. Vaak hebben professionele partijen die dit doen ook al een sterk netwerk waardoor zij efficiënt hieraan kunnen werken.

4. Reviews

Vraag tevreden klanten ook reviews te schrijven onder artikelen en blogs. Door interactie te creëren op je site zorg jij ervoor dat bijvoorbeeld Google denkt; hé, hier gebeurt iets. Doordat dit dan niet van alleen jezelf, maar ook externe partijen komt creëer je interactie en dat levert weer een beter resultaat op.

5. Nieuwste tools

Er worden voor sites steeds nieuwe plug-ins en versies daarvan geïmplementeerd. Door deze te gebruiken op je site, houd jij een inhoudelijk recente site bij. Dit zorgt ervoor dat je goed gevonden wordt omdat je op technisch gebied helemaal bij bent. Alles uiteraard beveiligd met een SSL-certificaat. Ook iets waar Google (en jij dus ook) blij van wordt.

Kortom, een site hebben is stap één maar een site onderhouden is wel echt een belangrijke stap twee. Zeker wanneer jij je concurrenten voor wilt blijven. Met vijf bovenstaande tips ben je al een heel eind op weg!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!