sophieveldd66

D66'er Sophie in 't Veld: 'Nationale soevereiniteit is een papieren werkelijkheid'

EUjun 05 2022, 11:01
D66-Europarlementariër Sophie in 't Veld zegt eindelijk hardop wat wij EU-critici al jaren zeggen: dat de EU feitelijk een federaal monster aan het worden is, en dat onze nationale soevereiniteit stiekem is afgeschaft. Natuurlijk vindt zij dat ge-wel-dig. "Souvereiniteit bundelen in de EU levert ons meer veiligheid en welvaart op," beweert zij.
De afgelopen jaren hebben critici van de EU steeds weer gezegd dat Brussel zoveel macht opslurpt, dat onze nationale parlementen eigenlijk niets meer te zeggen hebben. Oké, ja, wij mogen nog wat bakkeleien over details, maar de grote lijnen worden steeds weer vastgesteld door de EU.
Dat zou onzin zijn, reageerde het partijkartel daar steeds weer op. Wappies!

D66'er Sophie in 't Veld: Nationale soevereiniteit is dood

Nou, D66'er (en bekend eurodrammer) Sophie in 't Veld heeft geen trek meer in dat soort woordspelletjes. De EU heeft inderdaad alle échte macht overgenomen, en ze komt daar nu (eindelijk) eerlijk voor uit.
"De EU ís al een politieke unie," laat ze weten op Twitter, "en tegenover klimaatverandering, pandemie, digitale revolutie, geopolitieke turbulentie, handel en economie, is nationale soevereiniteit vooral een papieren werkelijkheid. Soevereiniteit bundelen in de EU levert ons meer veiligheid en welvaart op."

De EU ís al een politieke unie, en tegenover klimaatverandering, pandemie, digitale revolutie, geopolitieke turbulentie, handel en economie, is nationale souvereiniteit vooral een papieren werkelijkheid. Souvereiniteit bundelen in de EU levert ons meer veiligheid en welvaart op

lex hoogduin
lex hoogduin
@lexhoogduin

Als Benink gelijk heeft(denk het niet), zijn er twee opties: EMU ontbinden of naar een budgettaire unie, die dan niet anders dan kan uitmonden in een politieke unie, met uiteindelijk forse permanente transfers tussen landen en verder inleveren soevereiniteit door NL.

30
Reply
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Dit is werkelijk hoe D66'ers en kartelpolitici in het algemeen de EU zien. De VVD pretendeert af en toe EU-kritisch te zijn, maar ook die partij gaat steeds weer mee in het afdragen van soevereiniteit aan Brussel. Dat doen ze allemaal. Waarom? Omdat ze allemaal in Het Grote Europese Project geloven - en allemaal de nationale soevereiniteit in de prullenbak willen gooien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten