1. Home
  2. De rampzalige gevolgen van falend EU beleid - staat Schengen op de tocht
shutterstock 2349913231

De rampzalige gevolgen van falend EU beleid - staat Schengen op de tocht

EU29 nov 2023, 10:00
Terwijl de blauw-gele vlag van de EU wappert in de wind, wordt het echte gezicht van hun mislukkende beleid steeds meer zichtbaar - een falende 'verenigde' Europa. Elf landen hebben douaniers en politiemensen gestationeerd aan de binnengrenzen; het Schengengebied, vernoemd naar het dorp in Luxemburg waar het Verdrag van Schengen werd ondertekend, blijkt nu het grootste slachtoffer van deze rampzalige situatie te zijn.
Waarom? Het antwoord is simpel en triest tegelijk: falend migratiebeleid en het toenemende gevaar van islamitisch terrorisme. Het absolute dieptepunt van dit falen werd duidelijk tijdens de pandemie: België, dat onophoudelijk containers plaatste op de grens met Nederland.
Klaarblijkelijk hebben de zogenaamde Europese 'leiders' niet geleerd van de migratiecrisis van 2015. Nu staan we opnieuw aan de rand van de afgrond, met 331.600 irreguliere aankomsten aan de EU-buitengrenzen in de eerste tien maanden van dit jaar schrijft de Telegraaf. Onze leiders proberen deze cijfers te bagatelliseren, maar het falen is duidelijk.
Wat betreft het terrorisme, waar hebben we dat eerder gehoord? Oh ja, van onszelf! En wat heeft de linkse media gedaan? Ons uitlachen, ons belachelijk maken, beweren dat we xenofoben en islamofoben zijn. Maar hier zijn we dan, met de harde realiteit in ons gezicht. Dit brengt ons bij de hamvraag: staat Schengen op de tocht? Als het aan de PVV ligt, zou het antwoord ja zijn. Maar zelfs de liberals bij de VVD, de veronderstelde kampioenen van het vrije verkeer, zijn nu aan het twijfelen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de hypocrisie van de VVD. We gaan die neprechtse partij vanaf nu nog harder aanpakken. Ben jij het daarmee eens? Steun ons dan! Doneer aan DDS en help ons de VVD vanaf nu te slopen!
Volgens het verdrag van het Schengengebied mogen er tijdelijk grenscontroles zijn voor maximaal zes maanden. Het lijkt er echter op dat 'tijdelijk' recentelijk een zeer elastisch begrip is geworden binnen de corridors van Brussel. Wat zal het deze keer zijn? Alleen de tijd zal het leren. Maar de tekenen zijn duidelijk: Schengen, de eens o zo trotse prestatie van de Europese samenwerking, kan mogelijk op de tocht staan - nog een trieste herinnering aan de falende beleidsmaatregelen van de EU.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten