48180208737 d7fbf9c096 c

EU-corruptieschandaal: Europees Parlement start proces om immuniteit van nog eens twee EP-leden op te heffen

EUjan 18 2023, 15:30
Het Europees Parlement is de formele procedure gestart om de immuniteit op te heffen van nog eens twee leden van het Europees Parlement die verdacht worden van strafbaar handelen in het corruptieschandaal meldt Euronews. Europees Parlementsvoorzitter Roberta Metsola startte het proces maandag in Straatsburg voor de socialistische leden Marc Tarabella uit België en Andrea Cozzolino uit Italië.
"Ik heb verzoeken ontvangen van de bevoegde autoriteiten in België om af te zien van de parlementaire immuniteiten van de heer Andrea Cozzolino en de heer Marc Tarabella. Deze verzoeken zijn doorverwezen naar de Commissie juridische zaken", vertelde ze aan de leden van het Europees Parlement.
Cozzolino was tot vrijdag voorzitter van de delegatie van het parlement die samenwerkt met de Maghreb-regio, waaronder Marokko - een van de landen die politici naar verluidt geld aanbieden om de besluitvorming in de EU te beïnvloeden. Hij zat ook in de commissie die onderzoek deed naar het gebruik van Pegasus-spyware door derde landen, iets wat de Belgische Europarlementariër Saskia Bricmont, Belgisch Europarlementariër, zorgen baart.
De minister-president van Hongarije, Victor Orbán reageert hier erg laconiek op en twittert: ''Met dit tempo zullen er binnenkort genoeg corrupte Europarlementariërs achter de tralies zitten om hun eigen voetbalteam in de gevangenis te kunnen vormen. Wie weet? Ze zouden zelfs Euro 2024 kunnen halen. Het is tijd voor drain the swamp in Brussel!''
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
Orbán kan hier best weleens gelijk in hebben dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. Veel Europarlementariërs zijn niet heiliger dan de paus en gedragen zich als Rupsje Nooit Genoeg. Met deze tweet heeft de Hongaarse minister-president vast veel Eurofielen laten schuimbekken van nijd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten