Filmpje! Ongehoord Nederland: 'Met de digitale EU-ID behandelt de overheid ons als crimineel'

EUdec 21 2022, 12:00
Eva Vlaardingerbroek is gisteren langsgekomen bij Ongehoord Nieuws om daar te vertellen over het waanzinnige, zieke, dictatoriale digital-wallet-project van de Europese Unie. Zoals Vlaardingerbroek uitlegde betekent dit systeem dat feitelijk alle informatie die je maar kunt verzinnen wordt opgeslagen in zo'n wallet. En dat is, zei ze, zowel doodeng als volstrekt onacceptabel.
Met zo'n wallet wordt al die informatie "die maar denkbaar is... verzameld op één centraal punt," aldus Vlaardingerbroek, "dat dan in handen is van de EU of in ieder geval [van] de overheid. En die data, dan moet je je voorstellen, dat is niet alleen wat normaal een paspoort is, dus je geboortedatum, je lengte en je gezicht. Maar [ook] je biometrische data, dus hoe groot is je iris bijvoorbeeld, je vaccinatierecords, je medische informatie, je belastingzaken, eigenlijk alles wie je bent, wat je doet, waar je bent, met wie je omgaat. Al die informatie komt daar centraal te staan. En die wallet zullen we dus moeten gebruiken voor eigenlijk ieder aspect van ons leven."
Natuurlijk gebruiken de Europese technocraten als argument dat het allemaal zo makkelijk is. Lekker met je telefoon alles doen! Yay! Lekker man! 
"Het gemaksargument is het meest populaire argument. Dat vind ik echt de ziekte van deze tijd," aldus Vlaardingerbroek. "We geven al onze privacy, eigenlijk ook al onze vrijheid op. Want dat is wel degelijk waar dit toe kan leiden," aldus de rechtsfilosoof en opiniemaker.
"Waarom zouden wij het moeten accepteren dat we een overheid hebben die ons constant behandelt als een crimineel? We hebben een onschuldspresumptie," legde ze uit. "We hoeven helemaal niet onze data af te staan aan de overheid. De overheid hoeft helemaal niet alles over ons te weten."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Sterker nog, dat is zelfs de totaal omgekeerde wereld. "Wij zijn degenen die alles zouden moeten weten over de overheid," zei Vlaardingerbroek terecht. "Wij betalen torenhoge belastingen aan deze mensen. En ik wens niet door de mensen die wij betalen als vrij burgers, te worden behandeld als een 24/7 crimineel."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten