shutterstock 2131408895

Knetter! Europese Unie neemt dit jaar al een beslissing over toetreding Oekraïne tot de EU

EUokt 04 2023, 12:00
De Europese Unie staat op het punt om een gevaarlijke stap te zetten. Volgens berichten wil de EU nog dit jaar de gesprekken met Oekraïne over toetreding officieel aankondigen, en dit zou wel eens een beslissing kunnen zijn die Europa duur zal komen te staan. Terwijl Oekraïne haastig de voorwaarden vervult om aan de eisen van Brussel te voldoen, lijkt het erop dat de EU-leiders hun gezond verstand verliezen.
Oekraïne kreeg na de Russische inval in recordtijd de status van kandidaat-lid van de EU. Het Europese blok heeft Oekraïne uitgebreid gesteund in de strijd tegen de Russen, maar moeten we ons nu werkelijk in deze richting haasten? Andere landen die aspireren om lid te worden van de EU, zoals Servië en Noord-Macedonië, mogen niet worden genegeerd. Ze kijken met argusogen naar de voorkeursbehandeling die Oekraïne lijkt te krijgen.
Om toetredingsgesprekken te starten, moeten landen voldoen aan bepaalde juridische voorwaarden. De Europese Commissie zou binnenkort een positief rapport over de voortgang van Oekraïne presenteren, hoewel in augustus van dit jaar het land slechts aan twee van de zeven gestelde voorwaarden voldeed. Het lijkt erop dat politieke druk belangrijker is geworden dan het waarborgen van de integriteit van de EU en de stabiliteit van Europa.
Misschien is het tijd dat de EU haar prioriteiten heroverweegt. In plaats van overhaaste toetredingsgesprekken met Oekraïne te voeren, zou de EU moeten focussen op het versterken van haar eigen interne samenhang en het verminderen van de verdeeldheid onder de lidstaten. Het is belangrijk om de geopolitieke realiteit niet uit het oog te verliezen: Oekraïne's toetreding tot de EU zou de spanningen met Rusland alleen maar verhogen, wat kan leiden tot een gevaarlijke confrontatie in Europa. De Oekraïense president Zelensky lijkt daarnaast meer tijd door te brengen in de coulissen van de internationale politiek dan in zijn eigen land.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten