04 11 2021 reuniao com o representante para politica externa e de seguranca da uniao europeia e vice presidente da comissao europeia josep borrell fontelles 51658022195

Knettergek! EU-Buitenlandchef Josep Borell wil dat Europese lidstaten gaan patrouilleren in de Staat van Taiwan

EUapr 23 2023, 15:00
In een opiniestuk in de Franse krant Le Journal du Dimanche roept EU-buitenlandchef Josep Borrell de Europese lidstaten op om te patrouilleren in de Straat van Taiwan. Dit is niet alleen een misplaatste bemoeienis met het buitenland, het is ook nog eens gevaarlijk en provocerend.
Europa heeft geen enkele reden om zich te mengen in de spanningen tussen China en Taiwan. Door te gaan patrouilleren in de Straat van Taiwan, zet Borrell de deur open voor escalatie en conflict. Daarnaast is het ook nog eens hypocriet. Europa spreekt altijd over het belang van internationale wetgeving en respect voor soevereiniteit, maar in dit geval negeert Borrell dat volledig.
Borrell zou zich moeten concentreren op de problemen in Europa en zich niet laten meeslepen door de geopolitieke spelletjes van de Verenigde Staten en China. Het is niet aan Europa om partij te kiezen in dit conflict. Zo zei Borell dinsdag in een toespraak nog dat het niet alleen vanwege morele redenen een Chinese actie tegen Taiwan moet worden bestreden. Maar, “Het is ook omdat het economisch gezien buitengewoon ernstig voor ons zou zijn, omdat Taiwan een strategische rol speelt bij de productie van de meest geavanceerde halfgeleiders.” Aldus Borell.
De Franse President Macron zei eerder deze maand dat Europa geen “volgeling” van Amerika moet zijn, zeker niet in het geval van een conflict met China. Verschillende politici uit de VS hebben hier kritisch op gereageerd maar nu lijkt de EU-buitenlandchef toch een andere koers te willen varen.
Het wordt tijd dat de EU zich gaat richten op onze eigen economie en veiligheid. Daar hebben we genoeg uitdagingen te overwinnen. De bemoeizucht van de EU is levensgevaarlijk en totaal onnodig en de problemen waar de Europese bevolking mee te maken heeft lijkt geen prioriteit te zijn van “onze” Europese leiders.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten