de dagelijkse standaard dh 00980

Nederland financieel gestraft door de EU: 320 miljoen euro extra?!

EUdec 22 2023, 8:30
Een schokkend nieuwsfeit dat de Nederlandse burger weer eens wakker schudt uit zijn Eurofiele dromen: Nederland moet mogelijk 320 miljoen euro extra betalen aan de Europese Unie, omdat ons Bruto Nationaal Inkomen 'toevallig' iets hoger uitviel dan verwacht. Een duidelijk voorbeeld van hoe Brussel ons 'beloont' voor economische competentie: door meer geld uit onze zakken te kloppen.
Het is een typisch voorbeeld van de EU-logica: als je goed presteert, word je gestraft. In plaats van beloond te worden voor onze economische veerkracht, moeten we nu dieper in de buidel tasten om de bodemloze put van de EU te vullen. Dit is geen fair play, dit is regelrechte financiële afpersing!
Demissionair minister van Financiën, Sigrid Kaag, bekend om haar onvoorwaardelijke steun aan de EU, lijkt dit als een gegeven te beschouwen. Maar waar is de kritische houding ten opzichte van deze onverwachte en onredelijke eis? Waar is de verdediging van Nederlands economische soevereiniteit? Blijkbaar is die ver te zoeken wanneer het aankomt op de belangen van Brussel.
We moeten ons serieus afvragen wat we nog winnen bij deze voortdurende financiële afhankelijkheid van een unie die ons ziet als een makkelijke geldbron. Is het niet tijd om onze eigen koers te varen, vrij van de grillen van een overijverige en bureaucratische EU?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met die nepdemocratische EU. Het is tijd dat ze met hun fikken van ons zuurverdiende geld afblijven. Denk jij daar net zo over? Steun ons anti-EU geluid dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de knettergekke EU.
Dit is een wake-up call voor alle Nederlanders: we worden niet beloond voor onze economische prestaties, we worden gestraft. En het wordt hoog tijd dat we ons gaan afvragen of de EU nog wel ons belang dient, of alleen het hare.
Helaas is de vraag stellen hem beantwoorden. Zelfs een blinde kan zien dat de EU er niet is voor ons, maar voor de globalistische elites en hun bureaucratische USSR-dromen; dromen waar jij en ik voor mogen betalen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten