oekraine verliest 3

Wit-Russische president waarschuwt voor Derde Wereldoorlog: "We staan aan de rand van de afgrond!"

EUfeb 21 , 20:00
Volgens de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko moeten we ons ernstig zorgen maken over een mogelijke Derde Wereldoorlog. Eerder deze week benadrukte hij in een toespraak dat het belangrijk is om "zo goed mogelijk voorbereid" te zijn op een mogelijke confrontatie. Volgens de president staat de wereld aan de rand van de afgrond.
Loekasjenko riep op tot maatregelen om de risico's en bedreigingen te neutraliseren tijdens een bijeenkomst met hoge functionarissen in de hoofdstad Minsk, volgens het staatsnieuwsagentschap 'BelTA'. De bezorgdheid van de Wit-Russische president is deels gebaseerd op de omvang van de NAVO-oefening in Oost-Europa, die de grootste militaire oefening van het bondgenootschap is sinds het einde van de Koude Oorlog.
Deze oefening, ontworpen om Poetin af te schrikken, zal de komende maanden ongeveer 90.000 soldaten betrekken. Loekasjenko gaf aan dat zijn inlichtingendiensten de situatie nauwlettend volgen. Opnieuw een onnodige provocatie van het Westen, dat even hard zijn best doet om de voorspelling van Loekasjenko uit te laten komen. Wat een waanzin!
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS lopen we niet weg voor dit soort controversiële onderwerpen. Andere media wél. Daarom is het van het grootste belang dat wij dit werk blijven doen. Elke dag weer. Vind jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit soort onderwerpen wél te behandelen!
De Wit-Russische president karakteriseerde de huidige fase van de "beschavingsconfrontatie" tussen Oost en West als een periode waarin "de maskers volledig zijn afgevallen" en benadrukte de ernst van de situatie. Ook buurlanden zoals Estland, Letland en Litouwen bereiden zich voor op oorlog door hun grens van 1.000 kilometer met Rusland, Wit-Rusland en de Russische enclave Kaliningrad in allerijl te versterken met mijnen, prikkeldraad, en meer dan 1.000 betonnen bunkers.
Het is totaal van de pot gerukt dat het Westen zich zo laat ophitsen door een select aantal Europese, omhooggevallen leiders die zo gek zijn om het in hun hoofd te halen zich te mengen in de oorlog met Rusland. De angst voor escalatie wordt er daarom niet minder op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten