shutterstock 2104073699

LOL! Lewis Hamilton gaat Ferrari verpesten: 'Overstap vrijwel zeker'

Formule 1feb 01, 16:00
Slecht nieuws voor iedere fan van Ferrari. De Italiaanse renstal is buitengewoon dichtbij een deal met Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur en 7-voudig wereldkampioen gaat de overstap nu eindelijk écht maken. Dit na jaren van roddels en geruchten.
Hamilton had tot en met 2021 geen reden om Mercedes te verlaten. Hij was immers op jacht naar de achtste wereldtitel, een prestatie die geen enkele coureur voor hem kon claimen. Het leek erop dat hij dat zeker kon gaan doen met Mercedes.
Sindsdien lijkt alles anders. Na 2021 kon Mercedes de strijd niet meer aangaan met Red Bull Racing en Max Verstappen. Sterker nog, afgelopen seizoen kon Hamilton niet eens de nummer twee van Red Bull, de Mexicaan Sergio Perez, achter zich houden.
Voor het nieuwe jaar zeggen ze bij Mercedes veel positiever te zijn. Misschien. Maar uit alle geruchten krijg je de indruk dat het toch vooral weer Red Bull is dat heel sterk aan het seizoen zal beginnen, mogelijk met concurrentie van met name McLaren. Er wordt niet gedacht dat Mercedes opeens een enorme sprong heeft gemaakt.
En dus is Hamilton op zoek naar een nieuwe droom. Een droom die bijna elke Formule 1 coureur heeft als kind: voor Ferrari rijden. Volgens alle internationale media is hij nu bijzonder dicht bij een deal met de Italiaanse renstal. Hij zou na dit jaar Carlos Sainz vervangen en het klusje samen met Charles Leclerc moeten klaren.
Opvallend genoeg heeft Hamilton een contract tot en met 2025 bij Mercedes. Volgens De Telegraaf betekent dat echter niets meer. Er zitten altijd voorwaarden in contracten om die overeenkomsten open te breken. En ja, de kans is natuurlijk gigantisch dat Hamilton dat soort voorwaarden bedongen heeft. De man is 7-voudig kampioen. Dan kun je min of meer eisen wat je wil.
Voor Ferrarifans is deze waarschijnlijke overstap ondertussen heel sneu. Sainz wordt redelijk vaak bekritiseerd, ja, maar Hamilton? Ik ken werkelijk geen enkele Ferrari-supporter die hem ge-wel-dig vindt. Ja, ze respecteren zijn rijkunsten. Maar als mán vinden ze Hamilton helemaal niets. Een Woke zielepiet. Een zeurpiet die jarenlang de beste bolide had maar altijd schreeuwde dat "mijn banden het begeven!"
Max Verstappen zou bij Ferrari met open armen ontvangen worden door de fans. Fernando Alonso? Ja, natuurlijk. Maar Hamilton? Neen, neen, neen.
Vervelend voor die fans, dus. Maar ondertussen geeft het Hamilton wel de mogelijkheid om te doen wat Formule 1 coureurs altijd willen doen: een titel winnen met het grote rode Italiaanse team. Want dát kunnen de écht groten zeggen, dat ze daarin geslaagd zijn. Zie Michael Schumacher, die ook titels won (met Ferrari) toen hij niet de sterkste wagen had.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten