shutterstock 2164090919

Het onfrisse verleden van DPG-Media: De duistere wegen van de familie Van Thillo

Mediafeb 01 , 15:00
In de wereld van de Nederlandse media is DPG-Media een reus, een titan die zijn tentakels heeft uitgespreid over de meeste grote kranten en mediahuizen (AD, Nu.nl en de Volkskrant). Maar wat de gemiddelde Nederlander waarschijnlijk niet weet, is dat het imperium van DPG gebouwd is op een fundament van collaboratie, wapenhandel, en kolonialisme. Ja, u leest het goed.
TSCHELDT is in een zeer uitgebreid artikel de geschiedenis van deze mediamagnaat gedoken, hierna volgt een beknopte samenvatting over grootvader van Thillo en zijn duistere verleden in de Tweede Wereldoorlog. De grootvader van de huidige baas, Christian Van Thillo, was ene Cyriel 'Bill' Van Thillo. Deze man was geen doorsnee zakenman; nee, hij was een meester in het opereren achter de schermen, in de donkere krochten van de maatschappij waar de gewone burger liever niet kijkt.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte Bill handig gebruik van de omstandigheden. Hij nam het bedrijf Patria NV over, dat berucht stond als de 'grootste moffendrukkerij van Antwerpen' en drukte de collaboratiegazet 'De Dag'. Alsof dat niet genoeg was, splitste hij het bedrijf op in twee delen om zijn collaborerende vrienden te beschermen en hen een baan te geven die niet in strijd was met hun veroordeling. Zo hield hij zijn handlangers uit de wind.
Na de oorlog bleven de zaken van de Van Thillo's groeien, en het familiefortuin werd verder uitgebreid met banken, uitgeverijen, en zelfs een koloniale plantageholding. Dit is het ware gezicht van de familie Van Thillo, een gezicht dat zorgvuldig verborgen wordt gehouden achter een façade van respectabiliteit.
Het is ironisch dat een familie die haar fortuin heeft opgebouwd met zulke onfrisse praktijken nu aan het hoofd staat van een van de grootste mediabedrijven van Nederland. De Van Thillo's hebben hun duistere verleden slim omgezet in een glanzend heden, maar hun ware aard blijft een schaduw werpen over hun media-imperium.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we klaar met ALLE kartelspelletjes. Het is tijd voor een Realistisch en Conservatief kabinet. Niet overmorgen. Niet volgende week. Maar VANDAAG. Denk jij. daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons elke dag weer te pleiten voor een rechts kabinet dat ons land rédt!
Deze onthullingen over de Van Thillo's zijn niet alleen een waarschuwing over het belang van transparantie en integriteit in de media, maar ook een herinnering aan de verborgen machten die de nieuwsstroom in Nederland beheersen. Nu we dit weten krijg je toch een zeer vieze bijsmaak dat deze familie de touwtjes in handen heeft in het medialandschap in Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten