shutterstock 515326441

COA op de vingers getikt door gemeente Tubbergen: boete van €15.000 op voor illegale schuurverbouwing

Immigratieaug 23 2023, 19:00
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) staat weer eens in het middelpunt van de aandacht. Dit maal is het de Twentse gemeente Tubbergen die de organisatie een boete van maar liefst 15.000 euro oplegt. Gevelplanken van een schuur zijn zonder toestemming verwijderd tijdens de verbouwing van een opvanglocatie in het dorp Albergen. Het is slechts het topje van de ijsberg van een reeks problemen en misstappen die het COA de laatste tijd heeft begaan.
De woordvoerder van het COA erkent dat er fouten zijn gemaakt en belooft beterschap. Maar het is moeilijk om deze belofte serieus te nemen als we kijken naar het verleden van de organisatie. Als het COA opnieuw in de fout gaat, hangt hen een boete van 30.000 euro boven het hoofd. Dit is geen kleinigheid, en het roept de vraag op waarom het COA überhaupt in een positie is beland waarin het herhaaldelijk boetes moet betalen voor nalatigheid.
De problemen in Tubbergen zijn niet nieuw. Eerder deze maand werden werkzaamheden aan het elektriciteitsnet rond het nieuwe asielzoekerscentrum al enkele weken stilgelegd. Dit werd gedaan vanwege de komst van asielzoekers. De aanvraag van een vergunning daarvoor loopt nog steeds, wat wijst op een gebrek aan planning en coördinatie.
Bovendien heeft de gemeente Tubbergen in het verleden ook al verbouwingswerkzaamheden stilgelegd vanwege het ontbreken van de juiste vergunningen. Zelfs brandwerende voorzieningen werden zonder vergunning aangebracht.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is begrijpelijk dat niet alle inwoners van Albergen blij zijn met de komst van asielzoekers. Het COA, als eigenaar van het voormalige hotel waarin de opvang wordt gerealiseerd, moet simpelweg aan dezelfde regels voldoen als ieder ander. Bovendien is er nog geen omgevingsvergunning afgegeven voor het gebruik van de opvanglocatie. Burgemeester en wethouders van Tubbergen zullen binnenkort een besluit nemen, maar daarna volgt nog een bezwarentermijn. Het lijkt erop dat het COA niet alleen faalt in het naleven van de regels, maar ook in het plannen en organiseren van haar activiteiten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten