shutterstock 515326441

Noodklok geluid over overbevolkt asielcentrum Ter Apel: Hoog tijd voor strenger asielbeleid

Immigratiedec 07 2023, 14:00
Het is weer zover: de situatie in het asielzoekerscentrum van Ter Apel groeit uit tot een ware chaos. De Inspectie Justitie en Veiligheid slaat alarm over de onhoudbare omstandigheden daar, met honderden mensen die boven de maximale capaciteit van 2000 verblijven. Maar laten we eerlijk zijn, dit is niet slechts een probleem van capaciteit. Dit is het resultaat van jarenlang falend beleid en een naïeve houding ten opzichte van immigratie. En het demissionaire kabinet blijft maar dweilen met de kraan open. Het is tijd voor een acute asielstop!
De onrust in Ter Apel is geen geïsoleerd incident. Het is een duidelijk voorbeeld van hoe ons asielbeleid compleet ontspoord is. Overvolle centra, gebrek aan basale voorzieningen zoals bed en bad, en nu ook nog eens toenemend geweld en drugsmisbruik. Dit is wat er gebeurt als je de grenzen wagenwijd openzet voor iedereen die beweert asielzoeker te zijn. De NOS meldt ook dat de brandveiligheid in het aanmeldcentrum in Ter Apel niet op orde is.
En laten we duidelijk zijn over wie er in deze centra verblijven. Een groot deel van deze mensen zijn geen echte vluchtelingen, maar gelukszoekers die ons sociale systeem misbruiken. En nu zitten we met de gebakken peren: overlast, criminaliteit en een toenemend gevoel van onveiligheid. Dit is het directe gevolg van het beleid van een overheid die weigert de realiteit onder ogen te zien en de harde beslissingen te nemen die nodig zijn.
Het wordt hoog tijd dat we ophouden met het pamperen van deze zogenaamde asielzoekers en beginnen met het beschermen van onze eigen burgers. We moeten de grenzen sluiten, strengere eisen stellen aan wie we binnenlaten, en vooral, eens en voor altijd afrekenen met het idee dat Nederland een vrijhaven kan zijn voor de hele wereld.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid over Ter Apel zou een wake-up call moeten zijn. We kunnen niet doorgaan op deze weg. Het is tijd voor een radicale ommezwaai in ons asielbeleid, voordat de situatie volledig uit de hand loopt. Onze nationale veiligheid en de toekomst van ons land staan op het spel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten