5510259053 3d86ed246c o

Overvolle opvanglocaties en gebrek aan toezicht: Nederland heeft géén plek meer voor minderjarige vluchtelingen

Immigratieaug 23 2023, 17:00
In Nederland zijn op dit moment meer dan achthonderd alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv's) ondergebracht op plekken die totaal niet geschikt zijn en waar ze nauwelijks enige vorm van begeleiding krijgen. Deze alarmerende situatie komt naar voren uit cijfers die zijn opgevraagd bij het ministerie van Justitie en Veiligheid door het ANP.
De rechter heeft vorig jaar al geoordeeld dat de opvang van alleenreizende asielkinderen tekortschiet vanwege het gebrek aan geschikte faciliteiten, waardoor ze vaak terechtkomen in (noodopvang)locaties voor volwassenen. Op deze plekken is er nauwelijks toezicht of begeleiding mogelijk. Dit legt de basis voor toekomstige problemen, waarbij deze jongeren een risico lopen op (verdere) ontsporing.
Demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) erkent dat de opvang voor amv's dringend moet worden uitgebreid en verbeterd. Echter, dit is tot op heden niet gelukt vanwege het aanhoudende tekort aan opvangplekken voor asielzoekers in het algemeen. Het aantal amv's blijft toenemen, en de problemen stapelen zich op. De afgelopen twaalf maanden zijn bijna 5000 amv's in Nederland aangekomen, waarvan de helft uit Syrië komt. Ongeveer een kwart van hen komt uit Eritrea of Somalië.
De gevolgen van deze situatie zijn niet te onderschatten. De onrust en problemen die gepaard gaan met de komst van amv's en andere asielzoekers zijn enorm. Overlast, geweld en zedendelicten zijn aan de orde van de dag op plaatsen waar te veel asielzoekers worden samengebracht. Gemeenten zoals Ter Apel worden geconfronteerd met voortdurende overlast. Terwijl onze eigen inwoners jaren moeten wachten op een woning, worden deze vluchtelingen geplaatst in hotels en andere luxe verblijfplaatsen, wat de kloof tussen beleid en realiteit alleen maar vergroot.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten