screenshot 2023 03 11 at 092418

Aftreden bestuur meldpunt Mores leidt tot onzekerheid bij melders van Grensoverschrijdend gedrag

Mediamrt 22 2023, 17:00
Het bestuur van meldpunt Mores, dat zich richt op het melden van grensoverschrijdend gedrag in de cultuursector, is afgetreden. Voorzitter Amber de Vente gaf aan dat het bestuur zelf onderwerp van gesprek is geworden en dat hierdoor ook het imago van het meldpunt wordt aangetast.
Het aftreden van het bestuur van Mores volgde na het vertrek van voormalig voorzitter Janke Dekker, die haar taken neerlegde nadat haar man Tom Egbers in verband werd gebracht met vermeend grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Het bestuur heeft daarom besloten een onafhankelijke externe adviseur aan te stellen om een nieuw bestuur te vormen dat Mores de komende jaren verder kan vormgeven.
Mores.online is opgericht als meldpunt voor iedereen in de culturele sector die te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag. Na de onthullingen bij The Voice of Holland en De Wereld Draait Door was een duidelijke piek te zien in het aantal meldingen. Wie een melding doet bij Mores wordt teruggebeld door een onafhankelijke vertrouwenspersoon.
Talpa-baas Paul Römer vindt dat staatssecretaris Gunay Uslu (Media) meldpunt Mores in gevaar heeft gebracht door het instellen van een onderzoek bij de organisatie. Römer vindt dat Uslu "mede twijfel heeft gezaaid over de integriteit van die stichting. En dat slaat helemaal nergens op."
Het is belangrijk dat het meldpunt als een veilige en betrouwbare plek wordt gezien voor mensen om meldingen te maken van grensoverschrijdend gedrag. Daarom heeft het bestuur een onafhankelijke externe adviseur aangesteld om een nieuw bestuur te vormen en het meldpunt verder te ontwikkelen. Het is nog onduidelijk of het onderzoek dat staatssecretaris Uslu heeft ingesteld, daadwerkelijk tot twijfels heeft geleid over de integriteit van het meldpunt en het bestuur.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten