media park dsc 0028

BNNVARA sluit terugkeer Khalid Kasem nóg niet uit en wacht op uitkomst van lopend onderzoek

Mediajan 06, 20:00
BNNVARA-presentator Khalid Kasem heeft besloten zijn werkzaamheden neer te leggen vanwege beschuldigingen van omkoping in verband met zijn vorige functie als advocaat, zo werd gisteren bekendgemaakt. BNNVARA heeft op haar beurt inmiddels laten weten nog niets uit te kunnen sluiten over een eventuele vervolgstap naar aanleiding van de beschuldigingen. De carrière van de advocaat/presentator staat ernstig onder druk, en het is nog maar de vraag of een terugkeer realistisch is, gezien de ernst van de beschuldigingen.
De 45-jarige Kasem ligt onder vuur vanwege beschuldigingen van omkoping in zijn rol als advocaat. De beschuldigingen hebben betrekking op een lopend onderzoek dat wordt uitgevoerd door de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en mogelijk ook door de Orde van Advocaten. De aard van de beschuldigingen werpt serieuze twijfels op over zijn professionaliteit en de ethiek van zijn handelen in de juridische wereld.
BNNVARA, de werkgever van Kasem, heeft aangegeven niet op de hoogte te zijn geweest van de zaak voordat deze in de media verscheen. De omroep reageerde met een verklaring waarin ze de beschuldigingen als ernstig bestempelden en het belang van integriteit in de media benadrukten. Het is duidelijk dat BNNVARA afstand neemt van dergelijke gedragingen en benadrukt dat integriteit een essentiële waarde is binnen de organisatie.
Op dit moment is er een lopend onderzoek gaande naar de beschuldigingen. De DJI en mogelijk de Orde van Advocaten zijn betrokken bij het onderzoek, en de resultaten zullen waarschijnlijk bepalen of Khalid Kasem al dan niet terug kan keren als presentator voor BNNVARA. De omroep staat bekend om vaak met hun moralistische vingertje te wijzen, en een presentator die zelf niet helemaal zuiver is, kan natuurlijk zelf nu niet meer geloofwaardig anderen de maat nemen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
“Khalid & Sophie” zou op 29 januari weer van start gaan na een korte winterbreak, waarbij de talkshow verhuisd naar het tijdsslot van Op1. BNNVARA kan nog niet aangeven wanneer er een definitief besluit wordt genomen over de terugkeer van Kasem. De uitkomst van het lopende onderzoek zal cruciaal zijn bij het bepalen van de waarheid achter de beschuldigingen en het al dan niet herstellen van Kasem’s reputatie. Maar eerlijk is eerlijk, het ziet er niet best uit voor de advocaat/presentator.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten