view of empire state building from rockefeller center new york city dllu cropped

Enorme instroom van asielzoekers leidt tot financiële onrust in New York: Forse bezuinigingen aangekondigd

Immigratiejan 06, 18:00
Niet alleen in Europa, maar ook in de Verenigde Staten heersen er grote zorgen over de enorme instroom van asielzoekers. New York geeft dagelijks tien miljoen dollar uit aan slaapplaatsen en eten voor asielzoekers die vanuit Zuid-Amerika hun weg naar de Verenigde Staten weten te vinden, zo meldt RTL Nieuws. De wereldstad kondigt nu forse bezuinigingen aan die ten koste gaan van de eigen inwoners.
De gemeente heeft ruim honderd hotelkamers gehuurd om de opvang van asielzoekers te realiseren; het betreft gezinnen met kinderen. Voor alleenstaande migranten worden tentenkampen gebouwd. De meeste asielzoekers zijn economische vluchtelingen die vanwege armoede en geweld vluchten uit hun thuisland. Velen van hen die asiel aanvragen, mogen hun procedure in de VS afwachten.
Het slappe overheidsbeleid zal een heet hangijzer zijn bij de aankomende presidentsverkiezingen, waar Donald Trump wél duidelijk stelling neemt met betrekking tot de asielcrisis, terwijl zittend president Joe Biden niet eens lijkt te weten of hij van voren of van achteren leeft en totaal ongeschikt lijkt te zijn voor het ambt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
In New York lijkt de situatie nu zodanig uit de hand te lopen dat er rijen dik ontstaan van honderden migranten die allemaal wachten op een slaapplek. Daar komt bij dat de winter in New York ook in aantocht is, waardoor de situatie nog schrijnender lijkt te worden. Het weigeren van migranten is niet mogelijk; de wet bepaalt dat de stad onderdak móet bieden. Dit zal een bittere pil zijn voor de hipsters in New York, die nu ook steeds meer worden geconfronteerd met de gevolgen van een slap overheidsbeleid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten