fidan

Clairy Polak haalt oncollegiaal uit naar Fidan Ekiz: De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet

Mediaaug 11 2023, 13:00
In de schijnbaar eindeloze soap van media-persoonlijkheden die elkaar de maat nemen, heeft Clairy Polak, het voormalige boegbeeld van Buitenhof, een nieuwe lage stoot uitgedeeld. Deze keer is haar doelwit niemand minder dan de onverschrokken Fidan Ekiz en haar documentaire "De doe-het-zelf Dictatuur". Polak, die zelf vaak genoeg haar persoonlijke politieke voorkeuren liet doorschemeren tijdens haar interviews, heeft het lef Ekiz te bekritiseren vanwege een vermeende vermenging van journalistiek en "persoonlijke afrekening". Pot, ketel, iemand?
Op NPO Radio 1 deelde Polak haar "gemengde gevoelens" over de documentaire van Ekiz, suggererend dat Ekiz's onderzoek naar de cancelcultuur voortkomt uit persoonlijk wrok. Volgens Polak is Fidan nog steeds verbitterd over het einde van haar show "De Vooravond" en gebruikt ze deze documentaire als een platform om haar grieven te uiten.

Want Clairy's linkse mening liep nooit door haar onderwerpen heen, echt ... 😁

NPO Radio 1
NPO Radio 1
@NPORadio1

Journalist Clairy Polak keek met gemengde gevoelens naar 'De Doe Het Zelf Dictatuur', een programma van Fidan Ekiz en Kees Schaap. 'Haar mening loopt er constant doorheen en wordt niet gestaafd door feiten', zegt ze @spraakmakersop1. #Mediaforum

710
Reply
Dit komt nogal ongeloofwaardig over van iemand als Polak, wiens eigen interviews bij Buitenhof vaak doordrenkt waren met haar linkse overtuigingen. Wierd Duk, nooit iemand om een blad voor de mond te nemen, zette Polak snel op haar plaats door te wijzen op deze schaamteloze dubbele standaard. "Want Clairy's linkse mening liep nooit door haar onderwerpen heen, echt", schamperde Duk op X. En hij heeft volkomen gelijk.
Het is typerend voor het linkse rode mediacircuit om op deze manier te opereren: anderen de maat nemen en met het vingertje wijzen, terwijl ze zelf jarenlang hetzelfde spel hebben gespeeld. De verontwaardiging van Polak lijkt meer op een poging om relevant te blijven in een medialandschap dat steeds kritischer wordt over dergelijke praktijken, dan op oprechte bezorgdheid over de integriteit van de journalistiek.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom zetten we ons in om de linkse globalisten te ontmaskeren en te verslaan. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig! Doneer nu aan DDS, steun ons via BackMe, en strijd zij aan zij met ons in deze culturele en politieke oorlog!
Het is op zijn zachtst gezegd verbazingwekkend dat iemand met Polak's achtergrond meent Ekiz de les te kunnen lezen over objectiviteit en persoonlijke beïnvloeding in de journalistiek. Haar kritiek op Ekiz is niets minder dan het toppunt van hypocrisie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten