Screen Shot 2022 10 05 at 130655

Doodeng mager D66-mannetje Steven van Weyenberg verlaat de politiek

Politiekaug 11 2023, 12:00
D66-haatpoliticus Steven van Weyenberg heeft zijn afscheid uit de politiek aangekondigd. De vervelende man, die bekend staat om zijn keiharde aanvallen op een ieder met de euvele moed andere denkbeelden te hebben dan hij, zegt in een brief dat de Kamerleden die wél blijven (of er voor het eerst in komen) eerst en vooral goed met elkaar moeten gaan samenwerken. Dit komt dus van die minstens twee andere partijen uitsloot (FVD en PVV), en daar eigenlijk nog twee aan wil toevoegen (BBB en het ironisch heel progressieve JA21).
Van Weyenberg heeft een lange brief geschreven waarin hij uitlegt dat hij na al die jaren in de politiek toe iets aan iets nieuws. Hij wenst nieuwe Kamerleden heel veel succes. Hij vindt iedereen lief. Zelf gaat hij op zoek naar een ander avontuur, maar jongens, iedereen wordt het beste toegewenst.
Het hilarische hiervan is dat al die D66'ers - Sjoerd Sjoersma ging Van Weyenberg al voor - net doen alsof ze opstappen vanwege heel goede, moralistische redenen. Feitelijk is dat natuurlijk helemaal niet zo. Welnee!
Ze stappen op omdat ze hun partij om zeep hebben geholpen de afgelopen jaren! Van Weyenberg en Sjoerdsma zijn allebei lid van de "magere mannetjes" groep. Dat is de groep magere mannetjes (relatief jong) die Sigrid Kaag altijd adviseren en die ervoor hebben gezorgd dat D66 zo'n keiharde politieke lijn heeft uitgezet; dat D66 een partij is geworden die andere partijen wil afschaffen, die andere politici steevast wegzet als 'fascist' en 'nazi,' en die zelfs onwelgevallige media wil censureren. 
Die keiharde politiek van D66 is helemaal afkomstig van dit enge, nare, vervelende clubje... en nu stappen ze allemaal op omdat iedereen ziet in de peilingen dat hun strategie D66 op de knieën helpt. Ze gaan van 24 zetels in 2021 naar 10 of minder zetels bij de Tweede Kamerverkiezingen 2023 op 22 november. En misschien wel héél veel minder, zelfs.
(Dit artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat D66 dé vijand is van een vrij Nederland. Daarom doen we er alles aan om deze partij elke dag weer te ontmaskeren. Maar daar hebben we jouw steun bij nodig! Want Big Tech en Big Media bestraffen een ieder met de euvele moed D66 aan te pakken. Steun ons daarom! Doneer via BackMe en help ons D66 te bestrijden.
Van Weyenberg en al die andere D66'ers kunnen wel ophouden met hun flauwekulverhalen. Feit is dat ze opstappen omdat ze er een bende van gemaakt hebben en vrezen dat de kiezer zich keihard tegen hen keert. En ja, als ze er zelf uitstappen en dus niet deel uitmaken van de campagne kunnen ze ook nog eens zeggen dat het heus niet aan ze lag.
Daar komt bij dat ze dan intern ook niet met elkaar hoeven te vechten over wie op welke plek van de kieslijst komt. Als je afscheid neemt hoef niet de vernedering te ondergaan als ervaren Kamerlid dat ze je op plek 15 zetten en dat je er gewoon niet in komt. Aan de andere kant vinden groentje-politici plek 15 tot plek 25 helemaal prima, puur en alleen voor de eer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten