Internationale Federatie voor Journalisten staat pal achter Julian Assange: 'Hij moet worden vrijgelaten'

Mediaokt 03 2023, 12:00
In een wereld waar de waarheid steeds vaker het onderspit delft, komt de Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) op voor één man die heeft geweigerd te zwijgen: Julian Assange. En ze hebben volkomen gelijk: "Als je een misdaad veroordeelt en vervolgens door de overheid een misdadiger wordt genoemd, dan is DE OVERHEID feitelijk juist een misdadiger."
Oorlogsmisdaden
De IFJ, samen met stemmen uit alle hoeken van de wereld, eist de vrijlating van Assange, de man die de duistere geheimen van de machthebbers aan het licht bracht. Sadiq Ibrahim, de president van de Federatie van Afrikaanse Journalisten (FAJ), verwoordde het treffend: "Assange bestraffen omdat hij oorlogsmisdaden aan het licht heeft gebracht is een bedreiging voor alle journalisten wereldwijd."
En het is niet alleen een aanval op journalisten, maar op ons allemaal. Zuliana Lainez, een vooraanstaande Zuid-Amerikaanse journalist, benadrukt: "Niet alleen journalisten zouden hier woedend over moeten zijn, maar de hele wereldbevolking omdat het recht van IEDEREEN om te weten wat er gebeurt [in de wereld] wordt hierdoor ondermijnd."

Symbool

Het is tijd om op te staan, om de waarheid niet te laten smoren in de kerkers van de machtigen. Assange is meer dan een journalist; hij is een symbool geworden van onze collectieve roep om transparantie, waarheid en gerechtigheid in een wereld die te vaak wordt geregeerd door geheimen en leugens.

Mediastilte

Overigens is hier wel iets heel geks aan de hand. Want, ja, diverse journalistieke organisaties nemen het nu op voor Assange... maar de mainstream media blijven heel stil. Er is geen enkele grote krant, geen enkel grote zender, geen enkele traditionele nieuwssite die het onverdeeld opneemt voor Assange en die echt campagne voor hem voert.
Waarom niet? Het moge duidelijk: het mediakartel en het partijkartel zijn zo intens met elkaar verweven dat journalisten van de grote media het niet eens meer durven op te nemen voor een collega. Het partijkartel wil Assange vervolgen omdat hij oorlogsmisdaden van Amerika aan het licht heeft gebracht... en dus vinden 'journalisten' van het mediakartel dat ook prima. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten