shutterstock 2228395751

Knotsgekke NPO-top perst Matthijs van Nieuwkerk uit zijn eigen show!

Mediaokt 05 2023, 15:00
Het is een gekke wereld daar bovenin de NPO-toren. Waar Frederieke Leeflang, de NPO-bestuursvoorzitter, met haar beleid vol vage voorwaarden en vreemde eisen, Matthijs van Nieuwkerk gewoon buitenspel heeft gezet. Dat verklapte ze zomaar in een interview met linkse Volkskrant.
Ja, u hoort het goed. Matthijs stond te trappelen om terug te komen op de buis. En waarom ook niet? De man wist altijd wel wat sfeer te maken met zijn snelle praatjes. Maar de NPO-top dacht daar anders over. “We hebben drie voorwaarden,” vertelt Leeflang. Werken ze daar tegenwoordig met een checklist of zo?
Volgens Leeflang moet de werkcultuur op de schop, de veiligheid gegarandeerd en moet het reflectief vermogen (wat dat ook moge betekenen) aanwezig zijn. Maar wie gaat dat beoordelen? Frederieke zelf, misschien?
Het is simpelweg bizar hoe de NPO weer omgaat met sterpresentatoren van weleer. Oké, hij was wat hardvochtig en veeleisend toen hij De Wereld Draait Door maakte. Maar welke top-televisiemaker is dat niet? In de top van het bedrijfsleven wordt trouwens sowieso heel wat afgescholden en geschreeuwd. In de politiek is dat trouwens niet anders.
Leeflang zegt dat Van Nieuwkerk zich bewust "moet zijn" van zijn gedrag. Nou, blijkens interviews die hij gegeven heeft is dat "besef" er tegenwoordig wel. Hij heeft gekropen. Hij is op zijn knieën gegaan. Dan moet dat dus klaar zijn.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Steun DDS! Doneer aan DDS en help ons die hele Woke en Cancel-cultuur te slopen. Dat doen we graag, maar we hebben JOUW STEUN daarbij nodig. Doneer daarom vandaag nog en sta zij aan zij met ons in onze strijd tegen Woke.
Laten we hopen dat er snel een eind komt aan deze dwaze gang van zaken binnen de NPO. Het wordt hoog tijd dat zij hun creatieve figuren in hun waarde laten, in plaats van ze af te rekenen op vage kwesties van 'werkcultuur' en 'zelfreflectie'. En ja, natuurlijk is Van Nieuwkerk een engnek én links. Maar anders dan die linksen zijn wij van rechts niet hypocriet en vinden wij dat mensen in het algemeen niet zo moeten zeuren als iemand een keer iets zegt dat ze niet leuk vinden. Hou op met janken en trek je grote-vent-broek aan. 
Dat geldt dus ook voor Frederieke.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten