screenshot 2023 09 02 at 104922

Mainstream media en de Mona Keijzer obsessie: Stop eens met dat onnodige gezeur!

Mediasep 13 2023, 11:00
Er zijn van die momenten waarop je je afvraagt of bepaalde omroepen nog wel in staat zijn om nieuws te verspreiden of dat ze enkel en alleen op zoek zijn naar de volgende sensatie. Ook Omroep WNL's programma 'Goedemorgen Nederland' lijkt in een vastgeroeste cyclus van herhalende vragen te zitten, vooral als het gaat om Mona Keijzer en haar rol binnen de BoerBurgerBeweging (BBB).
Tijdens de uitzending van vanmorgen kon presentatrice Meike Timmermans het weer niet laten om aan Keijzer de inmiddels grijsgedraaide vraag te stellen: "Is Mona Keijzer nou premierskandidaat of alleen potentieel Kamerlid namens de BoerBurgerBeweging?" Je zou bijna denken dat ze bij WNL onder een steen hebben geleefd de laatste tijd. Keijzer's antwoord was zoals altijd helder: "Beide is waar. Ik sta op nummer twee op de lijst, maar als het op kabinetsdeelname aankomt ben ik de kandidaat."
Maar waarom blijft ook WNL hierop hameren? Het lijkt er sterk op dat de mainstream media, met WNL erbij, een verdeel-en-heerstactiek toepassen om onrust te zaaien binnen de BBB, vooral tussen Keijzer en de oprichter van BBB, Caroline van der Plas. Maar voor wie zijn ze dit spel aan het spelen?
Het publiek is niet gek en ziet heus wel wat er gebeurt. De pogingen van WNL om een wig te drijven in de BBB komen eerder wanhopig dan journalistiek over. In plaats van een inhoudelijk debat te voeren over zaken die er echt toe doen, zoals de landbouwvisie van BBB of hun standpunten over immigratie, blijft 'Goedemorgen Nederland' zich richten op oppervlakkige kwesties.
Het wordt tijd dat WNL zijn verantwoordelijkheid neemt en stopt met het recyclen van oude vragen. Het Nederlandse publiek verdient beter dan deze vermoeiende sensatiezucht. Als WNL écht relevant wil blijven in het huidige medialandschap, zouden ze er goed aan doen om zich te concentreren op échte journalistiek in plaats van goedkope trucjes.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we wél hard en uitgesproken. Daarom lees jij DDS graag... maar het betekent ook dat we afhankelijk zijn van jouw steun om DDS overeind te houden. Steun ons! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons altijd uitgesproken, gepassioneerd en fel te blijven.
Mona Keijzer en de BBB hebben al meerdere malen duidelijkheid verschaft over de situatie. Nu is het aan WNL en de rest van de media om dit te accepteren en zich te richten op de echte vraagstukken die spelen in ons land. En als ze dat niet kunnen, wordt het misschien tijd om de spiegel eens voor te houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten