shutterstock 2228395751

Matthijs van Nieuwkerk trotseert overtrokken aantijgingen voor een frisse start bij RTL

Mediadec 08 2023, 10:00
Laten we eens goed naar de feiten kijken. Matthijs van Nieuwkerk, eens de golden boy van de Nederlandse televisie, is overgestapt naar RTL. Maar wat is het echte verhaal hier? Van Nieuwkerk is het slachtoffer van de woke cultuur waarin roddels, ongegronde beschuldigingen en het meedogenloze 'naming and shaming' hoogtij vieren. In plaats van eerlijke journalistiek, hebben we te maken met een klimaat waarin iemands reputatie zonder enig solide bewijs door het slijk kan worden gehaald. Oké van Nieuwkerk heeft een studio medewerker hard en onbehoorlijk aangepakt maar gebeurd dit niet overal eens op de werkvloer onder hoogspanning? We leven toch niet in het rubberen tegelparadijs!?
De overgang naar RTL is voor Van Nieuwkerk een logische stap. Wie zou er niet weg willen van een organisatie die je na jaren van trouwe dienst zo laat vallen? De publieke omroep heeft hiermee opnieuw bewezen dat ze meer geïnteresseerd zijn in politieke correctheid dan in het beschermen van hun medewerkers tegen ongefundeerde en opgeblazen aantijgingen.
Bij RTL krijgt Van Nieuwkerk de kans om zijn carrière voort te zetten, vrij van de ketenen van publieke opinie en ongerechtvaardigde aantijgingen. Het is veelzeggend dat RTL hem met open armen ontvangt, wat wijst op een erkenning van zijn talent en waarde, ondanks de heksenjacht waar hij slachtoffer van is geworden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met al die enge woke-haatgekken. We gaan de woke sekte dan ook elke dag weer aanpakken. Steun jij dat? Doneer dan aan DDS via BackMe en help ons woke te bestrijden.
Het is hoog tijd dat we in Nederland een einde maken aan deze woke cultuur van het vormen van een lynchmob op basis van geruchten, ongefundeerde of opgeblazen beschuldigingen. Matthijs van Nieuwkerks situatie is een schrijnend voorbeeld van hoe ver we zijn afgedwaald van de principes van eerlijke verslaggeving en rechtvaardigheid. Het is een gênante vertoning van onze media en een treurig commentaar op de huidige staat van onze samenleving. Veel mensen zijn dit klimaat spuugzat en hierdoor heeft Wilders de verkiezingen gewonnen. De kiezer wil af van de inquisitie door wokies.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten