portraitfactorynl de dagelijkse standaard 89 geert wilders

PVV-leider Geert Wilders herhaalt: "Natuurlijk wil ik Minister-president worden!”

Mediadec 24 2023, 17:00
Met het kerstreces in aantocht liggen de onderhandelingen over een nieuw kabinet voorlopig even stil. Het lijkt erop dat een kabinet met PVV, VVD, NSC en BBB de meest aannemelijke keuze is voor een nieuw kabinet. Wie echter de premier van dat kabinet moet worden, is nog niet helemaal duidelijk, aangezien er steeds vaker geluiden opgaan dat Wilders als premier niet gewenst zou zijn omdat hij zich niet degelijk zou kunnen presenteren op het internationale toneel.
Onzin natuurlijk; andere conservatieve, rechtse leiders zoals bijvoorbeeld Trump en Orbán functioneren ook prima op het wereldtoneel. Wilders zou dit dus ook prima kunnen en spreekt ook een aardig woordje over de grens. Hoewel er ook geluiden zijn dat BBB uiteindelijk met Mona Keijzer de premier kandidaat zal leveren, lijkt dit ook nog altijd een aanlokkelijke optie.
Mona werd met veel bombarie binnengehaald als dé premiers kandidaat voor BBB, alleen wist de partij van Caroline van der Plas in de verste verte niet voldoende zetels te halen om de grootste partij te worden. Maar toch lijkt er een kans te zijn dat Mona alsnog de premier van Nederland wordt. Dit hangt allemaal samen met hoe de partijen waar nu mee onderhandeld wordt beslissen of ze het Wilders gunnen om premier te worden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
De benoeming van Martin Bosma lijkt het begin te zijn van een trend waarbij PVV'ers steeds meer geaccepteerd worden, zij het dat door de grote verkiezingswinst niemand ook meer om hen heen kan. Dit kan ook de deur openen naar een Kabinet Wilders I. De PVV-leider heeft nogmaals benadrukt, via X/Twitter, dat hij heel graag minister-president wil worden. "En ja - veel mensen vragen me dat - natuurlijk wil ik Minister-president worden!”
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten