Van der Gijp en Derksen: onverwachte feministen in de strijd rond Hélène Hendriks

Mediamrt 30 2023, 15:00
In een schokkende ontwikkeling blijkt het mogelijk te zijn dat meningen kunnen verschillen. Dit werd pijnlijk duidelijk toen Stéphanie Hoogenberk, schrijfster en gecertificeerd expert in het beledigen van succesvolle vrouwen, Hélène Hendriks een "blonde del", een "hoer" en "verschrikkelijk" noemde in de podcast De Shitshow. Laten we even stilstaan bij het feit dat de Shitshow, in een ironische wending, zichzelf heeft overtroffen door een niveau van shit te bereiken waarvan we dachten dat het onmogelijk was.
Hoogenberk, die eerder Hendriks 'professioneel supergoed' noemde, kon het niet verkroppen dat Hendriks haar mening durfde te geven over de misstanden bij NOS Sport. De schrijfster raakte zo diep gekwetst door Hendriks' standpunt dat zij zich geroepen voelde om haar op een uiterst volwassen en professionele manier te bekritiseren. Ja, je leest het goed: volwassen en professioneel betekent in Hoogenberk's woordenboek blijkbaar "beledigingen en laster".
Gelukkig zijn er in deze wereld nog enkele dappere zielen die opkomen voor het recht van vrouwen om hun mening te uiten. René van der Gijp en Johan Derksen, doorgewinterde voorvechters van vrouwenrechten, spraken hun walging uit over de uitspraken van Hoogenberk en namen het op voor Hendriks. "Hélène is gewoon een tof wijf, en die wordt dan tot op het bot beledigd...", zei Derksen. En zo is het maar net!
In een tijd waarin wij geacht worden om steeds meer open te staan voor diversiteit en inclusiviteit, lijkt het een beetje vreemd om iemand aan te vallen op basis van hun mening of hun haar. Laten we niet vergeten dat, hoewel Hendriks misschien een 'one of the guys' houding heeft, dit haar eigen keuze is. En dat verdient respect.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dus laten we de vlag hijsen voor Hélène Hendriks, een vrouw die dapper genoeg is om haar mening te uiten, zelfs in het aangezicht van zogenaamde feministische critici die haar proberen te kleineren. Want laten we eerlijk zijn: in deze wereld hebben we meer mensen nodig zoals Hendriks, en minder zoals Hoogenberk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten