screen shot 2023 03 30 at 071741

[Video] Aïcha Marghadi woedend op Tom Egbers en Jack van Gelder: 'Ze ontnemen mij mijn verhaal'

Mediamrt 30 2023, 8:00
Bij Nieuwsuur heeft Aïcha Marghadi woedend gereageerd op de interviews die Jack van Gelder en Tom Egbers aan de media hebben gegeven inzake beschuldigingen aan hun adres van wangedrag op de werkvloer. Volgens Marghadi hebben de heren het verhaal naar zich toegetrokken terwijl het háár verhaal was - en dat van "honderden anderen."
Na een clip waarin Van Gelder uitlegt dat het zwaar voor hem is geweest en dergelijke reageerde Marghadi furieus. "Dit is wat ik bedoel," zei ze gisteravond bij Beau. "Ook omdat hij daarvoor iets zei van 'ik heb een hele zware week gehad.' De reden eigenlijk, en ik wil dat iedereen dit weet, is niet dat het per sé om mij gaat: die twee heren ontnemen namelijk mij mijn verhaal en het verhaal van honderden andere mensen en zeker in publicatie van 32/33 anonieme verhalen."
Dat is dus waarom Marghadi gisteren bij Beau langskwam. "Ik zeg nu: ik neem dat verhaal terug. Het is niet van jullie, het is nooit van jullie geweest. Jullie zijn samen met mij eigenlijk alleen maar pionnen in een heel groot, giftig klimaat wat in stand wordt gehouden door de mensen waar hij [Van Gelder] het nu over heeft."
Wat Van Gelder zei had betrekking op de hoofdredactie van NOS Studio Sport. "Als de hoofdredactie hier had ingegrepen, dan hadden we dit allemaal niet hoeven meemaken," vat Marghadi de visie van Van Gelder samen. Maar hier rammelt haar verhaal wat. Wat ze lijkt het eens te zijn dat de hoofdredactie gefaald heeft, maar wordt vervolgens toch nog boos op Van Gelder en ondermijnt het argument dat de hoofdredactie schuldig is.
"Dan denk ik, 'luister vriend, als jij je had gedragen hadden we dit allemaal niet mee hoeven maken.' Want nu legt hij het allemaal neer bij de hoofdredactie."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Misschien moeten we dat maar uitleggen als: als a. waar is betekent dit niet dat b. ook niet waar kan zijn. Met andere woorden, ze kan natuurlijk vinden dat de hoofdredactie gefaald heeft... maar dat het tegelijk makkelijk is voor Van Gelder om het af te schuiven op die hoofdredactie aangezien niemand hem dwong zich te misdragen (in haar ogen).

Poll

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten