Israël bereidt zich voor op oorlog tegen Hezbollah in Libanon

Midden-Oostendec 28 2023, 9:00
De Israëlische legerleider Herzi Halevi zegt dat zijn land zich voorbereidt op een offensief tegen Hezbollah. Die groepering zit in Libanon. Feitelijk komt zo'n offensief dus neer op een oorlog tegen Libanon, hoewel het Libanese leger er mógelijk grotendeels buiten zal blijven. Hopen we maar. Want als dat leger meedoet hebben we natuurlijk een gigantisch probleem.
Volgens Halevi zijn er kabinetsleden die al vanaf 8 oktober - een dag na de brute aanval van Hamas-terroristen op Israëlische burgers - hebben gepleit voor een aanval op Hezbollah. Sterker nog, blijkbaar waren er al Israëlische gevechtsvliegtuigen in de lucht die de aanval zouden openen. Volgens de stafchef was het president Joe Biden die Benjamin Netanyahu vertelden dat dit te ver ging. Daarop zou Israël dat aanvalsplan hebben ingetrokken.
Maar nu komt een oorlog tegen Hezbollah toch dichterbij. Dit komt mede doordat Hezbollah Israëlische doelwitten steeds vaker beschiet én doordat de Libanese terreurgroep (die meer is dan dat; het is ook een echte politieke partij in dat land) niet toegeeft aan Israëls eisen om daarmee op te houden zodat "60.000 geëvacueerde mensen aan de noordgrens" terug kunnen.
BNR citeert correspondent Ralph Dekkers die uitlegt: "Zij kunnen niet terug omdat Hezbollah Israël blijft bestoken vanuit een gebied aan de grens. Israël wil dat Hezbollah zich terugtrekt achter een rivier op zo'n 20 kilometer van de grens en Hezbollah weigert dat." Joh, wat gek. Hezbollah wil niet twintig kilometer achter de eigen grens gaan zitten. Hmm. Het is bijna alsof ze hun eigen grenzen willen bewaken. Wie had dat gedacht?
Hoe dan ook, er worden nu dus plannen opgesteld om Hezbollah aan te vallen - en daarmee de oorlog te verbreden. Voorlopig is het nog niet zover - gelukkig maar. Want Hezbollah kan niet vergeleken worden met Hamas. Hezbollah is veel meer dan een terreurgroep. Het is ook een gewone politieke partij, een sociale organisatie, en ga zo maar verder. Het is diepgeworteld in Libanon... en de militaire tak van de beweging is veel sterker dan een jaar of vijftien / twintig geleden - toen Israël Hezbollah probeerde uit te schakelen en daarin faalde.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we écht onafhankelijk. We staan aan de kant van de waarheid, niet aan de kant van deze of gene partij in dit of dat conflict ergens ver weg. Daarom berichten wij open en eerlijk over wat er overal gebeurt. Helaas kan Big Tech dat niet altijd waarderen, wat betekent dat we vaak bestraft worden. Daarom hebben we JOUW hulp nodig. Steun DDS via BackMe en help ons pal te staan voor de Waarheid én voor ons land en volk.
Als Israël hier inderdaad voor gaat heeft niet alleen dat land, maar de hele regio - en mogelijk zelfs het Westen - een flink probleem. Als Libanon in de oorlog wordt getrokken gaat Iran namelijk nog meer doen. Hezbollah en Iran zijn gelieerd. Dit betekent dat Israël waarschijnlijk ook zal aanvallen - wat simpelweg zal leiden tot een grootschalige regionale oorlog en mogelijk zelfs in een wereldoorlog omdat je dan zult zien dat het Westen blind voor Israël kiest en Rusland (en China!) voor Iran.
Het gevolg: een brute Wereldoorlog. De Derde Wereldoorlog. Een oorlog die mogelijk gevochten wordt met massavernietigingswapens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten