portraitfactorynl raisa blommestijn 25

Raisa Blommestijn: 'M'n tijdlijn staat vol oproepen tot genocide. Genant!'

Midden-Oostenokt 09 2023, 18:00
Op Twitter en elders zien we de laatste 48 uur ontelbare oproepen voorbij komen van mensen die roepen dat Israël op hardhandige wijze wraak moet nemen tegen Hamas. Nou ja, tegen Gaza. Tegen alle Palestijnen die daar wonen. "Bombardeer het plat!" is een veelgehoorde uitspraak. Raisa Blommestijn vindt die oproepen totaal onacceptabel. Want, zegt ze, het komt neer op een oproep tot genocide.
Wat je ziet gebeuren is dat heel veel mensen - ook rechtse mensen die kritisch zijn over de oorlog in Oekraïne - nu roepen dat Israël zo hard mogelijk terug moet slaan. Niet alleen tegen Hamas, de satanische terreurorganisatie die afgelopen zaterdag mogelijk een duizend onschuldige burgers afslachtte in Israël, maar tegen alle Palestijnen in Gaza.
Israël zelf heeft vandaag aangekondigd dat het water naar Gaza wordt afgesloten, dat de voedseltoevoer per direct stopt, en dat zelfs benzine/gas en electriciteit afgesloten worden. Per direct. Veel mensen moedigen dat aan in het Westen en willen zelfs dat Israël nog veel verder gaat. Er zou een grootschalige actie moeten komen waarbij Gaza totaal vernietigd wordt. De Palestijnen zouden allemaal weggejaagd moeten worden. En ga zo maar door.
Tegelijkertijd zijn er allochtonen die heel hard roepen dat Hamas door moet gaan, en dat Hezbollan en Iran (en andere islamitische landen) zich bij 'de strijd' moeten voegen en Israël van de kaart moeten vegen. Het is dus hard tegen hard, totale oorlog tegen totale oorlog.

Raisa Blommestijn: "Genant"

Ongehoord Nieuws-presentatrice Raisa Blommestijn spreekt zich daar tegen uit.
"M’n hele tijdlijn staat vol oproepen tot genocide," zegt ze op X. "Gênant hoe bloedvergieten wordt verheerlijkt door migranten die zich aangespoord voelen tot hun heilige jihad en toetsenbord-war lords die oproepen tot het wegvagen van Palestina."

Ongelofelijk hoe “deëscalatie” een vies woord is geworden. De enige respons die mensen nog lijken te kennen is de oproep tot meer oorlog en meer bloedvergieten. Eerst Oekraïne, nu Israël. Wat willen jullie, een Derde Wereldoorlog?

1.4K
Reply
Dit klopt natuurlijk helemaal... en het is frappant dat we hetzelfde zien gebeuren nu als we eerder zagen bij Oekraïne en Rusland. Er wordt opgeroepen tot grootschalig ingrijpen op een manier die alleen maar kan resulteren in een Derde Wereldoorlog. Ja, dat is hard gezegd, maar ik zie het echt niet anders. Dat Israël Hamas aanpakt, soit. Het is een terreurorganisatie, het is een satanische doodscultus. Die moet je verzwakken. Maar heel veel mensen willen veel verder gaan dan dat - verder op een manier die heel veel oorlogen in heel andere werelddelen kan creëren.

Deëscalatie

In het weekeinde maakte Blommestijn zich hier ook al zorgen over. Toen schreef ze op X dat ze niet kan begrijpen dat "deëscalatie" letterlijk in een jaar of twee tijd een verboden woord geworden is. In het verleden was het 't sleutelwoord in conflicten.
Maar nu word je verguisd als je je hiervoor inzet. "Ongelofelijk hoe 'deëscalatie' een vies woord is geworden," schreef Blommestijn dan ook. "De enige respons die mensen nog lijken te kennen is de oproep tot meer oorlog en meer bloedvergieten. Eerst Oekraïne, nu Israël. Wat willen jullie, een Derde Wereldoorlog?"

Ongelofelijk hoe “deëscalatie” een vies woord is geworden. De enige respons die mensen nog lijken te kennen is de oproep tot meer oorlog en meer bloedvergieten. Eerst Oekraïne, nu Israël. Wat willen jullie, een Derde Wereldoorlog?

1.4K
Reply
In de reacties onder haar tweets zie je vervolgens opmerkingen voorbijkomen als "ik wil Hamas en al die zieke islamisten uitroeien!" Nou gaat niemand huilen als islamistische terroristen (of andere terroristen, trouwens) naar de vernieling worden geholpen. In tegendeel. Maar het probleem is tweeledig:
a - het is letterlijk onmogelijk om dat met geweld te doen. Zie Afghanistan en Irak.
b - als je dit toch meent moet je zo erg losgaan dat je letterlijk honderdduizenden onschuldige burgers de dood injaagt. Die terroristen verstoppen zich namelijk achter burgers - vrouwen en kinderen, met name. Daar houden ze niet zomaar mee op.

Iran

Ook zie je dat veel mensen willen dat er oorlog gevoerd wordt tegen Iran, het land dat natuurlijk vooral achter de bewapening van Hamas zit en dat mogelijk zelfs de aanvallen van zaterdag (en zondag!) gepland heeft met de Palestijnse terroristen.
Alleen, tja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Iran is niet zomaar een kutlandje dat je zo overloopt. Als de gekke Mullahs worden aangevallen creëer je een serieuze, grote oorlog in de hele regio en mogelijk daarbuiten.
Combineer dat even met de oorlog in Oekraïne die al gaande is en je realiseert je: dit zou gewoon voor de Derde Wereldoorlog zorgen. Direct. Zonder veel tijd om erover na te denken. Als dat gebeurt kun je er vergif op innemen dat China meteen Taiwan invalt, wat betekent dat we een oorlog aan drie fronten hebben: in het Midden-Oosten, in Europa én in Azië. Um. Problem, much?
Er zijn mensen die dat blijkbaar een prima idee vinden. Hmm. Denk daar nog eens extra overna, zou ik zeggen. Want de NAVO kan zo'n oorlog helemaal niet winnen. De NAVO heeft niet genoeg manschappen en zelfs niet eens genoeg materiaal - Oekraïne is al het NAVO-materiaal razendsnel aan het opmaken. Dit terwijl Rusland en China ongekende productie-mogelijkheden hebben (en er dapper gebruik van maken.

Conclusie

Dus ja, de woorden van Raisa zijn ronduit verstandig te noemen. Het kan niet zo zijn dat wij in het Westen pleiten voor grootschalige oorlog en/of voor wat feitelijk neerkomt op genocide (zie wat mensen willen dat er met Gaza gebeurt). Wat de satanisten van Hamas dit weekend hebben gedaan is afschuwelijk en verdient een hard antwoord op Hamas. Iedereen begrijpt dat. Maar dat is wat anders dan roepen dat WOIII maar moet beginnen en Gaza veranderd moet worden in een grote parkeerplaats (wat overigens WOIII als gevolg zal hebben, dus ja).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten