1739177191 237659d085 c

Haringtraditie Scheveningen eindelijk beschermd: 'Onze culturele identiteit moet standhouden!'

Cultuurokt 09 2023, 17:00
Na jarenlang in de schaduw te hebben gestaan, krijgt de Scheveningse haringtraditie eindelijk de erkenning die het verdient. Richard de Mos (Hart voor Den Haag) en Rutger de Ridder (VVD) hebben zich hard gemaakt voor dit stukje onvervalste Hollandse cultuur en eindelijk zien de beleidsmakers in dat er niet langer met onze cultuur gesold kan worden! Traditionele vishandel moet en zal worden gepromoot en het geliefde haringhappen en Vlaggetjesdag verdienen een plek op de lijst van cultureel erfgoed bericht Den Haag FM.
"Helaas is er voor de haring de afgelopen jaren veel minder publiciteit geweest," betreuren de raadsleden. Maar nu is het tijd om terug te slaan, terug naar de traditionele normen en waarden. En dat begint met het beschermen van de identiteit van Scheveningen.
Het gaat om meer dan alleen ons nationaal product, de haring. Het gaat om onze geschiedenis, ons erfgoed, onze cultuur. "Minder aandacht in de media draagt eraan bij dat niet alleen kennis over de haring zelf verloren gaat, maar ook de kennis dat de Hollandse Nieuwe weer in het land is." Het is dan ook tijd dat we opstaan en zeggen: 'Genoeg is genoeg! We laten onze tradities niet verwateren!'
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het initiatiefvoorstel door De Mos en De Ridder bewijst dat het belangrijk is om onze tradities levendig te houden. En bij DDS zijn we er natuurlijk trots op dat politici eindelijk het belang van onze culturele identiteit onderkennen. Het is een winst voor Scheveningen, maar vooral ook een overwinning voor heel Nederland. Want zonder onze tradities, zonder onze cultuur, wat zijn we dan nog? Daarom blijf vooral genieten van de Hollandse Nieuwe, omarm het haringhappen en Vlaggetjesdag, het is tenslotte ons cultureel erfgoed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten