shutterstock 1777703246

UNRWA: het Trojaanse paard van Hamas

Midden-Oostenfeb 12 , 8:00
In een onthutsende ontwikkeling die de ware aard van de Verenigde Naties blootlegt, is nieuw bewijs aan het licht gekomen dat de terreurorganisatie Hamas diep geworteld is binnen UNRWA, de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen. Onder het hoofdkwartier van UNRWA in Gaza hebben Israëlische militairen een datacenter en een tunnel van Hamas ontdekt, wat onweerlegbaar bewijs levert van de terreurinfiltratie binnen deze zogenaamde humanitaire organisatie.
Sharren Haskel, een dappere Israëlische parlementariër, slaat alarm over deze verontrustende bevindingen. "UNRWA is verrot tot op het bot," verklaart zij, waarmee ze de ernst van de situatie onderstreept. Haskels woorden resoneren met de angst en frustratie van velen die al lang de dubieuze rol van UNRWA in het Israëlisch-Palestijnse conflict in twijfel trekken. De organisatie, die beweert de Palestijnse vluchtelingen te helpen, wordt nu ontmaskerd als een verlengstuk van Hamas, een groepering die door veel landen terecht als een terroristische organisatie wordt beschouwd.
De ontdekking onder het UNRWA-hoofdkwartier is slechts het topje van de ijsberg. Recente rapporten en onderzoeken wijzen uit dat UNRWA-medewerkers actief deelnamen aan de Hamas-pogrom, waarbij een schokkend aantal van 5000 medewerkers banden heeft met deze terreurorganisatie. Deze onthullingen roepen ernstige vragen op over de financiering van UNRWA door belangrijke donorlanden, waaronder Nederland. Het is onbegrijpelijk dat ons belastinggeld wordt gebruikt om een organisatie te ondersteunen die zo nauw verweven is met terroristische activiteiten.
Deze onthullingen vereisen een onmiddellijke heroverweging van de steun aan UNRWA. Het is tijd dat de internationale gemeenschap wakker wordt en de realiteit onder ogen ziet: UNRWA dient niet de belangen van Palestijnse vluchtelingen, maar die van Hamas. De enige weg naar vrede en veiligheid in de regio is door deze corrupte organisatie te ontmantelen en te vervangen door mechanismen die échte hulp bieden aan de Palestijnse bevolking, zonder de terroristische agenda van Hamas te ondersteunen.
Het is hoog tijd dat de VN en haar donorlanden verantwoordelijkheid nemen en handelen naar de feiten. De veiligheid van Israël en de hoop op een duurzame vrede in het Midden-Oosten hangen af van de bereidheid om deze harde waarheden onder ogen te zien en dienovereenkomstig te handelen. Laten we ons niet langer blindstaren op de leugens van UNRWA en Hamas. Het is tijd voor actie, tijd om onze steun te herzien en te richten op werkelijke vrede en veiligheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten