3 Tips om je drukwerk de beste kans te geven!

3 Tips om je drukwerk de beste kans te geven!

Je hebt vast wel eens drukwerk als promotie –of marketing materiaal gebruikt. Dan weet je ongetwijfeld dat het moeilijk kan zijn om een ontwerp te bedenken dat goed aansluit bij de doelgroep, en tegelijkertijd ook origineel is. In dit artikel bespreken we 3 tips om je drukwerk de beste kans van slagen te geven, zodat het opvalt tussen het drukwerk van je concurrenten!

Kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit!

Het kan spannend zijn, de eerste keer je eigen drukwerk laten drukken. Je bent bezig geweest met het ontwerpen of ontwikkelen van een mooi product. Misschien wel zo druk dat je een beetje “blind” bent geworden voor de meest opvallende foutjes. Zo kan bijvoorbeeld een foto toch niet helemaal scherp zijn, of een gruwelijke d/t fout. Dit is natuurlijk menselijk, maar wel zonde van de moeite en het drukwerk.

We adviseren daarom altijd het drukwerk na te laten kijken door iemand anders. Vaak ziet een andere persoon de meest opvallende fouten direct. Zo heb je nog ruim de tijd om deze foutjes aan te passen en je bestand op tijd te uploaden. Je kan ook kiezen voor een online drukker waar je tot laat op de dag je bestanden aan kunt leveren, zoals bijvoorbeeld PeterPrint.

Planning

Je kent het vast wel, je hebt snel iets nodig en juist op dat moment staat er een file of is je favoriete drukker op vakantie. Gefrustreerd en gestrest ga je op zoek naar een alternatief, maar toch is het resultaat niet helemaal wat je ervan verwacht had.

Misschien wel de beste tip uit dit artikel; plan je bestelling nauwkeurig en het liefste ver van tevoren in. Hierdoor verlaag je niet alleen de druk op jezelf, maar zal je ook minder fouten maken.

Dit zie je ook terug in het drukwerk, zo weet je zeker dat de boodschap goed overkomt!

Afwerking & Materiaal

Uiteindelijk bepaalt het materiaal en de afwerking de uitstraling van een ontwerp. De derde en laatste tip in dit artikel is dan ook; bepaal vooraf welk materiaal en afwerking je wilt gebruiken. Als je bijvoorbeeld een ansichtkaart laat drukken op ongestreken papier, wordt het effect en de uitstraling van de kaart heel anders dan een glanzend papiertje. In ons assortiment hebben we meer dan 15 verschillende soorten papier waar je uit kan kiezen, en veel verschillende afwerkingen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een boorgat aanbrengen, drukwerk lamineren of ronde hoeken aanbrengen voor een speels effect. Zo val je extra goed op!

Drukwerk

Ondanks het internet en de grote hoeveelheid digitale media die wij als consument dagelijks voor onze kiezen krijgen, blijft drukwerk een belangrijke rol spelen in ons leven. Denk bijvoorbeeld aan reclamefolders, menukaarten, tijdschriften en visitekaartjes, een kleine greep uit de dagelijks terugkerende vorm van drukwerk. In mijn optiek zal er altijd een vorm van drukwerk blijven bestaan en zal het, naast de digitale media, bestaansrecht houden. Aangezien traditioneel tegenwoordig hip & retro is, zal drukwerk dat misschien in de toekomst ook wel worden..

Lees meer over:
Economie Drukwerk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties