34 Al-Shabaab strijders gedood door Somalische en Amerikaanse strijdkrachten!

Geen categoriedec 30 2018, 18:00
Hatseflats! Flinke klap voor islamitische terreurorganisatie Al-Shabaab in Zuid-Somalië! 34 Strijders zijn gedood, waaronder vier commandanten! Dat meldt NU.nl.
De Somalische staatsmedia gaf vandaag aan dat er gisteren een terroristenkamp in Somalië, nabij de stad Jilib, is bestormd. Het kamp werd gebruikt om bommen te maken en zelfmoordterroristen op te leiden, want daar is kennelijk een opleiding voor nodig.
De Verenigde Staten, de regering van Somalië en twintigduizend soldaten van de vredesmacht van de Afrikaanse Unie zijn flink aan het huishouden in het land, met als doel Al-Shabaab te verdrijven uit Somalië. De bestorming die tot de dood van de terroristen leidde omvatte natuurlijk niet de volledige strijdmacht die daar aanwezig is.
De situatie in Somalië is sowieso vrij instabiel, gezien het land bij elkaar wordt gehouden door stammen en krijgsheren, in plaats van een regering zoals wij die in Nederland kennen. Daar komt bij dat zo'n beetje heel de bevolking zich allereerst identificeert als moslim en dan pas als lid van een stam. Daarbij moet wel worden vermeld dat de religie veelal in gematigde zin wordt ingevuld.
Ethiopië en Kenia geven Al-Shabaab en vergelijkbare islamitische terreurgroepen van tijd tot tijd aardig op hun flikker, maar Al-Shabaab blijkt toch een stuk hardnekkiger, ondanks dat zij slechts zo'n 7000 leden tellen. Ondanks de terreur vanuit die groep heeft het toch, hoe gek het ook klinkt, een positieve uitwerking op het land. Dit omdat zij voor iedere stam eigenlijk de gezamenlijke vijand zijn, waardoor tegenstellingen tussen stammen een stuk minder relevant zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten