Aanslagen Parijs: premier Hongarije wil grenzen sluiten voor migranten

Geen categoriejan 12 2015, 16:02
Viktor Orbán heeft het begrepen.
De aanslagen in Parijs tonen twee dingen aan: dat we in oorlog zijn met de radicale islam en dat we meer moeten doen om het vrije Westen te verdedigen tegen de radicale islam. Eén oplossing is extra investeren in de geheime diensten om jihadi's 24 uur per dag te kunnen volgen, een andere oplossing is het sluiten van de grenzen voor nieuwe economische migranten, zoals de Hongaarse premier Viktor Orbán wil.
Orbán hoopt dat de aanslagen de Europese leiders de ogen doen openen: de massale immigratie moet stoppen. Orbán zegt: "Economische migratie in Europa is een slechte zaak en moet men niet beschouwen als nuttig. Ze zorgen alleen maar voor onrust en gevaar voor Europeanen. Immigratie moet worden gestopt; dat is de Hongaarse positie."
De premier van Hongarije zegt ook: "Degenen die hun land verlaten om politieke redenen, om hun leven te redden, moet gegeven worden wat noodzakelijk is en dat is onderdak, maar Hongarije kan dit niet bieden aan economische migranten." Volgens een verslaggever van NRC is de timing van de uitspraken van Orbán "opvallend, gezien de verzoenende lijn die andere politieke leiders hebben ingezet naar aanleiding van de aanslagen in Parijs."
Ik snap dat NRC graag wil dat we allemaal doen alsof er niets aan de hand is, maar Orbán heeft hier gewoon een goed punt te pakken. Met pappen en nathouden is het wachten tot er weer aanslagen worden gepleegd. Ik ben een voorstander van het beperken van immigratie, om drie redenen: onze verzorgingsstaat kan het simpelweg niet aan, we importeren ongelofelijk veel criminaliteit (het valt niet te ontkennen dat bijvoorbeeld Marokkanen in Nederland veel vaker voorkomen in de criminaliteitsstatistieken) én we geven de radicale islam vrij spel.
Nu is het niet zo dat met het sluiten van de grenzen automatisch geen aanslagen meer worden gepleegd: er lopen duizenden en nog eens duizenden jihadi's rond in Europa die niet kunnen wachten met het plegen van aanslagen. Die duizenden jihadi's worden gesteund door tienduizenden radicale moslims die met hen sympathiseren.
Als we nú stoppen met het binnenhalen van nieuwe groepen radicale moslims, dan maken we het probleem van de radicale islam op ons grondgebied in ieder geval niet groter. Anders blijft het dweilen met de kraan wagenwijd open.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten