Zelfverklaarde Radicale Islam-bestrijder Aboutaleb spreekt met gespleten tong

Zelfverklaarde Radicale Islam-bestrijder Aboutaleb spreekt met gespleten tong

Je kunt de Radicale Islam niet bestrijden zonder imams aan te spreken op de inhoud van hun preken.

Zoals Tim eerder vandaag al berichtte heeft de Rotterdamse burgemeester onlangs hard uitgehaald naar aanhangers van de Radicale Islam én naar Syrische christenen (die naar ons land gevlucht zijn). Wat het eerste betreft: heel fijn, prima. Aanpakken die gekken. Laat ze maar opdonderen uit ons land als ze een islamitisch kalifaat nastreven.

Wat het tweede betreft: daar ben ik aanzienlijk minder blij mee. Sterker nog, gezien het feit dat Aboutaleb lijkt te begrijpen dat de Radicale Islam actief bestreden moet worden kan ik niet anders dan concluderen dat hij met dubbele tong sprak toen hij Syrische christenen bekritiseerde omdat die kritiek durfden te uiten op de inhoud van preken van imams.

Ik citeer Tim:

De voormalig staatssecretaris zei dat hij direct daarna een zelfde soort ontmoeting had met de “kleine christelijke kerken.” “Onwerkelijk” was het woord dat Aboutaleb gebruikte om dit gesprek te duiden. De burgemeester kreeg van de kleine christelijke gemeenschappen het verzoek om in te praten op Rotterdamse imams. Met name een Syrische voorganger zich namelijk zorgen maakte over de inhoud van de preken van zijn islamitische collega’s, en de gevolgen ervan voor zijn eigen veiligheidssituatie. Smalend liet Aboutaleb het publiek weten dat de man de Nederlandse taal aardig beheerste, maar voor andere delen van de inburgeringscursus nog niet helemaal geslaagd was.

Hoe dúrft Aboutaleb te zeggen dat de man niet goed is ingeburgerd omdat hij imams in de gaten houdt? Er zijn nogal wat 'islamitische leiders' of 'predikers' in ons land die, hoewel lang niet altijd gewelddadig, wel degelijk het islamisme steunen wat in de eerste plaats geen religie is, maar een politieke beweging. Juist dat soort types moeten worden aangepakt: het hele islamisme is de vijand, niet alleen de gewelddadige Radicale Islam.

Lees verder op pagina 2.

Daar komt bij dat de voorganger duidelijk maakte dat hij zich zorgen maakt over zijn eigen veiligheidssituatie. In plaats van hem te schofferen had Aboutaleb als burgemeester van één van de grootste steden van ons land hem moeten vragen waar hij precies op doelde. Welke uitspraken doet de imam in kwestie? Op welke manier staat de veiligheid van de voorganger op het spel? Wat voor hatelijke retoriek verspreidt de imam. Na informatie te hebben ingewonnen had hij er vervolgens (via, via) voor moeten zorgen dat dit soort imams steevast in de gaten worden gehouden. Stuur maar een undercoveragent naar hun moskeeën om te achterhalen wat ze hun medegelovigen precies vertellen. Prediken ze haat ten opzichte van christenen en joden? Zo ja: aanpakken die hap. Dat kan door ze uit te zetten (als ze een buitenlands paspoort hebben) en anders kunnen er altijd andere maatregelen worden genomen.

Als burgemeester moet Aboutaleb klachten als deze serieus nemen en er onderzoek naar laten doen. En nee, dat heeft niets te maken met het beperken van de vrijheid van meningsuiting, maar wel met het bewaken van de mooie democratische en verlichte cultuur die wij ons eigen hebben gemaakt. Haatbaarden die christelijke voorgangers steevast op de korrel nemen passen daar niet bij - en zulks moet ze ook verteld worden.

En dat is niet alles. Aboutaleb is namelijk niet alleen burgemeester maar zelf ook moslim. Juist in die hoedanigheid moet hij het goede voorbeeld geven en het islamisme de oorlog verklaren. "Rot op als het je hier niet bevalt" klinkt heel leuk en strijdbaar maar het is vervolgens zaak om die woorden ook in daden om te zetten. Dat betekent dus dat je islamisten of haatpredikers aanspreekt op zorgwekkende uitspraken... en ze meteen even uitlegt dat Nederland niet alleen ruimte biedt aan moslims om hun religie te belijden, maar ook aan christenen (jawel, zelfs uit Syrië) én aan joden. Als meneer de imam daar een probleem mee heeft kan hij beter emigreren.

Ik twijfel er niet aan dat Aboutaleb het meende toen hij extremistische moslims vertelde dat ze maar moeten verkassen als het ze hier niet bevalt, maar het is bijzonder zorgwekkend dat hij zijn woorden meteen afzwakt door een bezorgde Syrische christen publiekelijk te vernederen. Er is genoeg reden om te geloven dat er meerdere moskeeën in ons land zijn waar islamisten het voor het zeggen hebben. Als er melding worden gemaakt van hatelijke uitspraken heeft de overheid de plicht om onderzoek te verrichten en, waar nodig, in te grijpen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties