Ahmed Marcouch wordt burgemeester van Arnhem... en Geert Wilders is woedend

Ahmed Marcouch wordt burgemeester van Arnhem... en Geert Wilders is woedend

Het partijkartel in al haar glorie.

Het blijft fascinerend om te zien hoe het partijkartel opereert. Neem de PvdA. Die partij is bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen afgeslacht door de kiezer. Er is werkelijk niets meer over van de sociaaldemocraten in het parlement. Van 38 naar 9 zetels.

Toch hoeven prominente PvdA'ers zich totaal geen zorgen te maken over hun toekomst. Ja, de kiezer heeft het met ze -- en met hun partij -- gehad, maar 'gelukkig' voor deze types is er zoiets als het partijkartel. En dat zorgt goed voor zijn leden:

Gezien de verkiezingsuitslag is dit natuurlijk volstrekt belachelijk, maar ja, zo rolt het partijkartel nu eenmaal. De PvdA wordt weggevaagd bij democratische verkiezingen maar krijgt wel 40 procent (ofzo) van de burgemeesterschappen.

Geert Wilders is dan ook absoluut niet te spreken over de benoeming van Marcouch, hoewel om heel andere redenen:

Het partijkartel in een notendop: als een kartelpartij faalt worden de leden van die partij gewoon benoemd tot burgemeester (of tot leden van deze of gene 'raad'). Op die manier blijft het kartel altijd in stand -- wat kiezers daar ook van vinden.

Het bewijst maar weer dat er slechts één manier is om het partijkartel open te breken: democratische vernieuwing. Gekozen burgemeesters en referenda zijn geen 'hobby-items,' maar noodzakelijke maatregelen om het volk te beschermen tegen de elite.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties