Bedriegelijke Kuzu liegt er weer heerlijk op los bij Jinek: 'trollen is niet onze werkwijze!'

Bedriegelijke Kuzu liegt er weer heerlijk op los bij Jinek: 'trollen is niet onze werkwijze!'

Tunahan Kuzu, de koning van de nepaccounts, trolt heel Nederland weer eens door te zeggen dat zijn partij ab-so-luut niet aan trollen doet.

Dat het allemaal niet zo pluis is binnen de Nederturkse partij DENK wisten we natuurlijk allang, maar dat daar structureel trollende nepaccounts op onder andere Twitter gebruikt werden om zogenaamde supporters van de partij te spelen, dat kwam deze maand zelfs voor ons als een schokkende onthulling. Het tonen van steun aan de partij, het verspreiden van hun giftige uitspraken en het belachelijk maken van politieke tegenstanders zijn maar een paar van de trieste doelen waarvoor deze trollaccounts ingezet werden: dat mag je gerust een politiek dieptepunt noemen.

Helaas voor de DENKers werden ze op heterdaad betrapt toen een Whatsapp-gesprek van de partij uitlekte waarin Farid Azarkan, de schimmige rechterhand van Kuzu, oproep tot het belachelijk maken van PvdA'er Ahmed Marcouch, die DENK toen iets te hard de waarheid had gezegd. Dat is tot daaraan toe, maar toen Enes Yiğit van Oppositie - de jongerenafdeling van deze wanpartij - voorstelde om dat met een trollaccount te doen reageerde Farid, alsof het de normaalste zaak van de wereld is, met "zeker".

Dat was tot nu toe allemaal al bekend, maar op donderdagavond heeft partijbons Tunahan Kuzu te gast bij Jinek ook eindelijk eens zijn verhaal gedaan over de krankzinnige gang van zaken. Spoiler: hij toont absoluut geen berouw.

Sterker nog: hij leidt het onderwerp in door te zeggen dat 'trollen absoluut niet de werkwijze van DENK is'. Ja hoor Kuzu, het is goed met je. Jort Kelder, ook te gast bij Jinek, wijst Kuzu tijdens de discusse constant op de feiten door duidelijk te maken dat de partijtop hier overduidelijk van wist, wat het DENK-opperhoofd echter steevast blijft ontkennen. Daarbij hekelt hij twee verschillende dingen. Ten eerste zou dit een geïsoleerd (pardon?) incidentje zijn waarbij een overenthousiaste 18- of 19-jarige misschien wat te ver is gegaan, zonder dat iemand anders verder blaam treft - en zonder dat deze persoon uit de partij gezet is. Ten tweede zou Farid Azarkan totaal niet hebben laten doorschijnen dat dit de normale gang van zaken is bij DENK - dat hij enkel met "zeker" in plaats van "zou je dat wel doen?" of "misschien wat onorthodox, maar oké" reageert laat echter natuurlijk zien dat dit niet de eerste, en ook zeker niet de laatste keer was dat dit voorkwam.

En dan is er vanzelfsprekend natuurlijk nog de rol van Kuzu zelf, die tijdens het beruchte gesprek "te druk" was omdat hij als populaire kerel per uur honderden berichtjes ontvangt. Hij wist nergens van, maar heeft de jongeren 'later' wel aangesproken op deze actie. Zelf wist de partijtop, met Kuzu voorop, natuurlijk van niets, wat totaal duidelijk werd met die eerder genoemde reactie van Azarkan. Geloof je het zelf, Tuna?

We hebben hier dus voor de zoveelste keer te maken met het wegwuiven van keihard bewijs van een partij die alles op alles zet om normale politici hun werk onmogelijk te maken. En dan hebben we het niet eens alleen over de nepaccounts: het trollen gebeurt natuurlijk structureel met de vele flauwe, ronduit kinderachtige vlogs die men daar bijna dagelijks online gooit. Maar nee hoor: trollen is deze partij totaal niet eigen.

Hier is dus weer eens maar één reactie op zijn plek: trap er niet in!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer