Bemoeizucht D66: géén ballonnen meer bij feesten en partijen

Geen categoriejan 23 2015, 12:00
Wordt Nederland langzaam maar zeker een netjes aangeharkt D66-park?
Dit soort rare D66-verboden krijgen we nog veel meer voor onze kiezen als D66 straks de grootste partij van Nederland is en Alexander Pechtold misschien wel premier wordt: de D66-fractie in Westland wil dat de gemeente een ballonverbod instelt:

De gemeente Westland moet het evenementen- en vergunningenbeleid zo aanpassen, dat het massaal oplaten van ballonnen tot het verleden gaat behoren. Dat is de opvatting van de fractie van D66 Westland, die vragen over de ballonnen aan het college van B en W heeft gesteld.

Als het aan de progressief-liberalen ligt, mogen er voortaan geen ballonnen meer worden opgelaten. Dat betekent bijvoorbeeld dat de jaarlijkse carnavalsoptocht in Wateringen er heel anders uit komt te zien. Dat geldt ook voor alle andere evenementen waar het oplaten van ballonnen een mooie traditie is. Tamara van Riet, fractievoorzitter van D66 Westland beweert dat haar team wel van "een feestje houden", maar ze vinden dat "hier de dieren voor moeten gaan".
Oftewel: het D66-idealisme gaat vóór lokale tradities.
D66 is een slechte kopie aan het worden van GroenLinks en de dierengekkies van de Partij voor de Dieren. De fractievoorzitter van D66 weet zelfs al hoe alle feestjes eruit moeten komen te zien: "In plaats van ballonnen zijn er allerlei feestelijke alternatieven, zoals mooie lichtjes en andere versieringen, of iets fleurigs planten of zaaien." Waar bemoeit ze zich mee?
Ik denk dat ze bij D66 helemaal niet van "een feestje houden" zoals ze zelf zeggen. Ze haten feestjes. Vooral als er mooie tradities bij komen kijken en de gewone Nederlander ervan houdt. Dat soort feestjes moeten allemaal worden afgeschaft voor een hoger D66-ideaal. Die D66'ers willen het liefst in een netjes aangeharkt D66-park wonen, een reservaat voor iedereen die precies hetzelfde denkt en doet. Ik zou er niet dood gevonden willen worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten