Bijna aandoenlijk: ex-Hofstadgroep terroristen zamelen geld in voor IS-bruiden

Geen categoriemrt 30 2019, 8:00
Het is haast aandoenlijk hoe Samir A. en Bilal L., geld inzamelen voor de vrouwen en kinderen die nog vast zitten in Syrië. We hebben het hier alleen nog steeds over IS-sympathisanten en niet-ge-deradicaliseerde mafklappers. Via de Telegraaf.
Het is nog niet bekend hoeveel geld ze inmiddels hebben opgehaald. Justitie zegt in ieder geval hard op te treden tegen dit soort liefdadigheid, want wie weet koopt er iemand een AK-47 mee!
Ook tegen dergelijke 'terughaalacties' an sich, wordt hard opgetreden. Justitie spreekt dan namelijk gewoon van het verlenen van strafbare steun aan terroristische organisaties.
Samir A. ziet dit natuurlijk allemaal anders. De filantroop zegt in een interview:

"Als je weet dat kinderen ergens dood gaan van de honger, dan help je. Mensen die níet helpen, díe zouden strafbaar moeten zijn!"

Dat Samir's geld naar vrij specifieke hongerlijdende kinderen gaat, laat hij natuurlijk buiten beschouwing. De clown.
Of er überhaupt al geld richting die vrouwen is gegaan wordt ook nergens aangegeven. Samir mag namelijk niet eens een eigen bankrekening openen. Voor hetzelfde geld hebben ze het allemaal in eigen zak gestoken. Zo amicaal en solidair zijn ze namelijk nooit echt geweest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten