VanderPlas

Caroline van der Plas (BBB) hekelt vacature ministerie van LNV: 'Overal verstand van moeten hebben behálve van landbouw!'

Geen categorieaug 09 2021, 10:00
Het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij is op zoek naar een medewerker. Maar wat wekt de verbazing van BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas? Uit de vacature blijkt dat kandidaten wél verstand moeten hebben van zaken als "klimaat," maar dat ze niks hoeven te weten over landbouw en visserij. "Is dit een voorbode van een nieuw ministerie van Natuur & Klimaat?" vraagt ze zich logischerwijze hardop af.
Een Twitteraar heeft een vacature gezien voor een baan als medewerker op het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij. Oftewel, LNV. Maar er is hem iets aparts opgevallen. Want mogelijke kandidaten mogen blijkbaar de ballen verstand hebben van de zaken waarnaar het ministerie vernoemd is.
https://twitter.com/CjjClaassen/status/1424475909785063424
"Je hebt bij voorkeur kennis van de domeinen en netwerken rond klimaat, natuur, biomassa en hout. Je hebt bij voorkeur enige jaren werkervaring in een van de genoemde domeinen," aldus de beschrijving.
Wat?
"Nieuwe beleidsmedewerker voor ministerie van LNV, moet in de eerste eisen overal verstand van hebben, behalve van landbouw en visserij…" vat Tweede Kamerlid Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) deze vacature dan ook terecht samen.
En dat zet haar aan tot nadenken. Want waarom zouden juist dit vereisten zijn? "Is dit een voorbode van een nieuw ministerie van Natuur & Klimaat? Gaat landbouw terug naar Economische Zaken?" vraagt ze.
Dat zijn helemaal geen gekke gedachten, zeker als je in aanmerking neemt dat zowel D66 als hoogstwaarschijnlijk GroenLinks gaan meeregeren. Beide partijen willen de Nederlandse boer en visser kapotmaken, dit alles in de naam van "klimaat" en "natuur."
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Boeren en vissers moeten zich er maar alvast op voorbereiden: de nieuwe coalitie gaat nóg harder tegen hen strijden dan de vorige.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten