Coördinator Dodenherdenking in Loenen: "De vluchtelingen van nu, zijn de verzetstrijders van toen!"

Geen categoriemei 02 2017, 18:00
Deze waanzin wordt hoe langer hoe gekker: niet alleen linkse margefiguren als Rikko Voorberg, Anne Fleur Dekker en Sylvana Simons vinden nu dat 4 mei eigenlijk over vluchtelingen zou moeten gaan. Ook organisatoren van 4 mei-herdenkingen zijn die mening nu toegedaan, moeten we tot onze grote spijt concluderen.
Het wordt echt met de dag een beetje zotter sinds de mislukte dominee Rikko Voorberg van het weekend voorstelde om geen oorlogsslachtoffers maar vluchtelingen te gaan herdenken op 4 mei. Inmiddels zijn we aanbeland op het punt dat vluchtelingen niet alleen net zo zielig zijn als de nabestaanden van 200.000 slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Nee, vluchtelingen zijn zelfs met z'n allen net zo dapper als verzetshelden. Het zijn stuk voor stuk Soldaten van Oranje en Anne Franks!
Het zijn niet mijn woorden, maar de woorden van Nathalie Toisuta. Zij is de coördinator voor de 4 mei-herdenking op het Ereveld bij Loenen. En zij staat helemaal achter de actie om dit jaar de holocaust een keertje niet te herdenken, maar in plaats daarvan de bootvluchtelingen die de kusten van Europa niet konden bereiken. Take it away, Nathalie Toisuta:

",,De vluchtelingen van nu, zijn de verzetstrijders van toen. Het zijn mensen die zich niet wilden conformeren aan de machthebbers in hun land. Ook nu zijn er Anne Franks en Soldaten van Oranje", vindt Nathalie Toisuta, coördinator van de herdenking op het Ereveld."

Nathalie heeft dus daadwérkelijk het lef om mensen die naar Nederland komen om van onze welvaart te genieten gelijk te schakelen aan mensen die zich opofferden zodat wij hier onze vrijheid konden behouden. Echt, hoe enorm misselijkmakend wil je het hebben?
Nathalie Toisuta op reis door Congo.
Laten we hopen dat deze trend van het glorificeren van vluchtelingen al ware het allemaal Ghandhi's snel ophoudt - de waarheid wordt hier door types als Nathalie geweld aangedaan. Het is geschiedvervalsing en daarnaast buitengewoon respectloos naar alle mensen die de Tweede Wereldoorlog nog hebben meegemaakt. Kappen, dus!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten