Dave Roelvink krijgt lachertje van een straf, iedereen verontwaardigd!

Geen categorienov 07 2018, 19:00
Dave Roelvink is weliswaar een mooie jongen maar verder natuurlijk een diep triest, zielloos figuur. Opgepakt en veroordeeld voor rijden onder invloed, komt deze oppervlakkige klaphark er met een luttele €1750,- boete, 40-urige taakstraf en een half jaar rijontzegging véél te makkelijk van af.
Twitter ging los toen men lucht kreeg van het oordeel van de rechter. De gemene deler van de reacties komt neer op 'véél te laag, hij komt er gewoon mee weg' en 'kennelijk moet je eerst iemand doodrijden voor een fatsoenlijke straf'.
De straf wekt dan ook duidelijk geen vertrouwen bij twitterend Nederland. Door deze lullige straf, die een BN'er als Roelvink praktisch direct aftikt of de klap anderzijds weet op te vangen, heerst nu het beeld dat BN'ers boven de wet staan.
Rijden onder invloed blijkt hevige reacties bij mensen op te roepen omdat je er actief dom gedrag mee in de hand werkt en de veiligheid van anderen ontzettend makkelijk in gevaar brengt. Dat is wat mensen kennelijk zo steekt, dat zo'n flapdrol als Dave Roelvink met hetzelfde gemak een kind van de sokken rijdt of zich iemands woonkamer in boort en dán pas een 'echte' straf zou krijgen. Terwijl de straf die hij nu krijgt eigenlijk als functie zou moeten hebben om hem tot inzicht te laten komen en verantwoordelijkheid bij zou moeten brengen.
Roelvink zelf heeft zich bij de straf neergelegd en de rechter zei naar aanleiding van het vonnis: "Daarvan heeft u echt pijn. Daar baalt u van, en dat is wat ik wil.” Het publiek gelooft er echter geen zak van en acht de rechter op z'n zachtst gezegd behóórlijk naïef.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten