De gruwel: DENK ziet niets in voorspelde drie zetels Amsterdam en wil er minstens vijf behalen

Geen categoriejan 10 2018, 19:00
Alsof drie er nog niet genoeg zouden zijn, immers.
Het was vandaag een bijzonder mooie dag voor sommige partijen, en een uitermate teleurstellende voor andere. Maurice de Hond is namelijk met zijn eerste peiling voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart gekomen. In Amsterdam zou deze uitslag, die al meteen vanochtend door Forum voor Democratie werd bejubeld, een enorme verschuiving teweeg brengen.
Het lijkt erop dat het traditionele PvdA-bolwerk in de hoofdstad op instorten staat, en hoewel de PvdA'ers ongetwijfeld via mooie kartelconstructies de mooiste baantjes in handen zullen houden, moeten ze - aldus de peiling - wel rekenen op een halvering van de zetels, wat nog een milde vorm van de landelijke - of eigenlijk Europese - trend van afstraffing van sociaaldemocraten zou betekenen. Nieuwe partijen als Forum voor Democratie en DENK profiteren stevig van dat rode instortingsgevaar: beide partijen mogen uitkijken op drie zetels. Forum is daar dus blij mee, maar bij DENK hebben ze vooral zin in meer. Zij doen het niet voor minder dan vijf, blijkt uit een tweet die voor de helft van Forum lijkt te zijn gekopieerd:
Beide partijen hebben natuurlijk gelijk met de claim dat de campagne nog moet beginnen. En dat is maar goed ook: je moet er toch niet aan denken dat Amsterdam - een wie weet andere grote steden - na 21 maart meerdere DENK'ers moeten accommoderen in hun gemeenteraad. Het is te hopen dat die campagne dit beeld nog wat zal bijstellen: tenzij de Amsterdamse gemeenteraad, net als ons nationale parlement, wil verworden tot een soort zandbak voor kinderachtige DENK-vloggers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten