Hans Wiegel

Rechtse VVD-mastodont Hans Wiegel prijst toeslagenheld Pieter Omtzigt de hemel in: 'Dappere man!'

Geen categoriedec 27 2020, 20:00
Hans Wiegel was vanmiddag lekker op dreef in de laatste seizoensaflevering van discussieprogramma Buitenhof. Daarin liet de VVD-prominent doorklinken dat hij het goed mogelijk acht dat het kabinet-Rutte III binnenkort alsnog roemloos ten onder zal gaan. Maar hij was óók uiterst stellig en een stuk positiever ingesteld over zijn politieke opvolging in de vorm van Pieter Omtzigt (CDA) en Renske Leijten (SP).
We hadden het eerder vandaag al even over het programma Buitenhof. Daar was vanochtend ook VVD-mastodont Hans Wiegel te gast. Dat was voor hem niet de eerste keer (zie hier het politieke partijenlijstje dat wij vanmiddag publiceerden), maar hij wist wel CDA-ridder Pieter Omtzigt nog even een welverdiende veer in zijn bips te steken voor alle goede dingen die de christendemocraat dit jaar heeft gedaan voor de politiek en voor Nederland. Ook SP'er Renske Leijten mag van Wiegel met de eer strijken:
"Het zijn puur de beste parlementsleden. Wat zij gedaan hebben is dapper", aldus Wiegel in het NPO-praatprogramma. Hij doelt uiteraar op de gezamenlijke aanpak van Omtzigt en Leijten die hun tanden hebben gezet in de hele toeslagenaffaire, tevens de aanleiding dat het volgens Wiegel goed mogelijk is dat het kabinet-Rutte III binnenkort alsnog zal opstappen:
Hans Wiegel heeft zich in het (recente) verleden al vaker uiterst kritisch uitgelaten over de koerswijziging van de VVD richting links. Zo zei hij iets meer dan een maand geleden nog dat hij zelf ook vond dat 'zijn' VVD inmiddels teveel is opgeschoven naar het socialisme. Die opvatting blijkt de voormalige vice-premier dus nog steeds te onderschrijven en daarmee lijkt Wiegel zo'n beetje één van de laatst overgebleven échte rechts-liberalen binnen de partij van Rutte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten