De Roze Leeuw voorman Lennard van Mil levert kritiek op #SorryJohan-discussie

Geen categoriedec 01 2018, 11:00
Dat is ook wel eens verfrissend, iemand die mee kan praten over een discussie waar hij zelf ervaring mee heeft en alsnog zegt 'overdrijf niet zo'. Lennard van Mil werd geïnterviewd door De Telegraaf.
Wellicht kent u hem nog wel van die gaypride in Rotterdam waar hij met zijn 'Gayservatives' werd geweerd door de rest van de tolerante homo's, terwijl hij werd geïnterviewd door PowNews. Een vreemde eend in de bijt, conservatief én homo, maakt natuurlijk een interessant figuur voor de huidige #SorryJohan-discussie.
Van Mil zegt niet gekwetst te zijn door de grappen bij Veronica Inside. Hij kan er wel tegen, sterker nog, hij vraagt zich nu af of er iets mis met hém is, omdat hij zo'n beetje de enige homo is die géén aanstoot neemt aan de uitspraken van Derksen!
Hij haalt een goed punt aan dat eigenlijk neerkomt op 'stel je niet aan en maak jezelf weerbaar', waarmee hij niet ontkent dat sommige homo's heus wel echt gevaar lopen. Het probleem wat ik gisteren aanhaalde en waarvan ik denk dat Van Mil het nu onderstreept, is dat er een verschil moet worden gemaakt tussen verschillende gradaties van homofobie en categorieën die er überhaupt buiten vallen.
Niet iedere homo-grap is homofobie, niet ieder slachtoffer van homofobie ís dat ook echt en niet ieder slachtoffer is maar direct een aansteller. Hij voelt zich haast gebruikt door minister Van Engelshoven die meent namens de homogemeenschap met Derksen in gesprek te willen gaan. Zowel Derksen als Van Mil vragen zich af hoe oprecht haar intentie wat dat betreft is, en Van Mil wijst juist naar slecht geïntegreerde jongeren, die hij als een groter probleem beschouwt dan wat homo-grappen van Derksen.
Hij sluit af met een goede analyse over de situatie en zegt: "Als je als groep – in dit geval de voetbalwereld – continu wordt weggezet als homofoob, zorgt dat ervoor dat mensen zich ingraven en steeds harder worden. Ik draai het daarom om: niet Johan Derksen, maar de mensen die zich zo tegen hem verzetten zijn er verantwoordelijk voor dat het klimaat verhardt. Ik dank ze hartelijk.”
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten