De vakbonden stellen eigenlijk niets meer voor

Geen categoriefeb 27 2015, 16:00
Hef ze allemaal maar op.
Iemand bij EenVandaag werd gisteren blijkbaar wakker en schrok zich een hoedje: de de macht van de vakbonden is ernstig afgenomen! Hoe kan dat? Wat is er in vredesnaam aan de hand?
Screen Shot 2015-02-27 at 15.34.02
Terugblik: Vakbonden slaan de plank mis.
Ja, ja, u gelooft het niet, maar de linkse media worden zich er opeens van bewust dat de vakbonden eigenlijk maar bar weinig steun genieten van de Nederlandse werknemer. Natuurlijk roepen ze net zo hard van de zijlijn dat het zo allemaal niet kan als enkele jaren geleden, maar in werkelijkheid kunnen ze eigenlijk geen vuist meer maken; zelfs hun eigen leden vinden de vakbonden maar onzinnig.
En dat is niet geheel onterecht. Zoals EenVandaag opmerkt:
Ook de veranderende arbeidsmarkt bezorgt de vakbonden hoofdbrekens. Zo neemt het aantal zzp' ers hand over hand toe, maar lid van een vakbond worden ze niet. Ook kost het de vakbeweging moeite een adequaat antwoord te vinden op de harde mentaliteit van buitenlandse durfinvesteerders die Nederlandse bedrijven overnemen. Zo haalden de bonden in het conflict om een loonoffer bij V&D voor de rechter weliswaar een overwinning, maar wat als investeerder Sun Capital de stekker alsnog uit de warenhuisketen trekt? Dan komt het personeel, ook de achterban van de vakbond, alsnog op straat te staan.
Screen Shot 2015-02-27 at 15.31.39
Terugblik: "De FNV blaast zichzelf op."
De vakbond probeert al jaren niet meer de belangen van (toekomstige) werknemers te beschermen. De mannen en vrouwen die de teugels in handen hebben bij die collectivistische organisaties maken zich maar om één druk: hun eigen macht. De gemiddelde werknemer heeft dat al tijden door en is niet van plan om ze daarin te helpen, zeker niet als die macht ten koste gaat van zijn eigen baan.
Hier de video:
sitestat
Wat mij betreft hét citaat van de aflevering:
"Je kunt niet anders dan concluderen dat het het aantal leden in de afgelopen decennia is teruggelopen en je ziet ook dat werkgevers inmiddels in een aantal sectoren min of meer de middelvinger naar ons uitsteken (sic) en zeggen, 'bekijk het maar met die afspraken'."
Laten we hopen dat deze trend zich in de komende jaren doorzet waardoor de vakbonden uiteindelijk helemaal buitenspel komen te staan. Er is werkelijk niemand die nog zit te wachten op al hun idiote gedrag, 'eisen' en contraproductieve ideeën.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten