Dierengekkies: vleeseters zijn wrede moordenaars

Geen categoriedec 23 2014, 20:00
De dierengekkies worden met de dag radicaler.
Het is bijna Kerstmis, dus ik ga lekker veel vlees eten. Ik heb vandaag mijn boodschappen voor het kerstdiner al gedaan, maar na het lezen van een opinieartikel van vier dierengekkies in de Volkskrant heb ik het intense verlangen morgen nog een extra kilootje vlees in te slaan bij de slager.
In de krant van vandaag schrijven Hans Bouma, Sandra van de Werd (Comité Dierennoodhulp), Bep de Boer (Rechten voor al wat leeft) en Geoffrey Deckers (EDEV - Een Dier Een Vriend) - inderdaad, ik kende de namen van de dierenorganisaties ook niet voor vandaag - dat een "bloederige Kerst" in hun ogen geen "vredesfeest" is.
Met een "bloederige Kerst" bedoelen ze het feit dat iedereen wel een lekker stukje vlees op tafel zet tijdens Kerst. Ze schrijven:

Kerst is van huis uit een christelijk feest en juist christenen zouden krachtig moeten protesteren tegen al het onrecht dat dieren wordt aangedaan. Dieren zijn schepsels van God en verdienen daarom respect en mededogen. Wat in de bio-industrie gebeurt, is letterlijk godgeklaagd, hemeltergend. Een belediging voor de Schepper. Als vrede ook geen vrede voor dieren betekent, stelt ze maar weinig voor.

En dan komt het, het meest bizarre citaat van de dag, nee, van het jáár:

Van het een komt ook zomaar het ander. Zolang er slachthuizen zijn, zullen er ook slagvelden zijn (Tolstoj). Wie wreed, moorddadig is ten aanzien van dieren, heeft al helemaal de houding, de mentaliteit dat ook te zijn jegens soortgenoten.

Kijk, ik vind het geen enkel probleem als mensen zelf besluiten minder of helemaal geen vlees te eten - knock yourself out, zou ik zeggen - maar dit geëvangeliseer werkt bij mij averechts. Bovendien zijn de verdachtmakingen aan het adres van vleeseters (en dat zijn we allemaal, omdat de mens nu eenmaal een omnivoor is, géén herbivoor) ronduit walgelijk. Lees verder op pagina twee.
De dierengekkies schrijven doodleuk dat vleeseters zorgen voor oorlog in de wereld. Als we nou allemaal zouden stoppen met vlees eten, dan zou er pas echt vrede op aarde zijn. Oftewel, dan zou ISIS niet meer bestaan, dan zou Al Qaeda stoppen met het plegen van aanslagen, etc.
De dierengekkies worden radicaler en radicaler. Zouden dieren eigenlijk nog wel dieren mogen eten, of zelfs dat ook niet meer?
Het is niet alleen naïef om zo te denken, het is echt, en dat meen ik, ronduit gevaarlijk. Het is wachten tot er een nieuwe Volkert van der Graaf opstaat, maar dan één die denkt dat het einde van de wereld nabij is als er niet een prominente vleeseter wordt neergeknald.
Als je denkt dat het eten van vlees gelijk staat aan massamoord, dan kan het bijna niet anders. Het gaat nog een keer gebeuren. Let maar op. Ik hoop dat de AIVD de dierengekkies ontzettend goed in het vizier houdt. En als ze het allemaal niet meer aan kunnen wegens de dreiging van het jihadisme, dan moet er maar extra geld naar de AIVD.
Overigens is het ook nog een flagrante leugen dat vleeseters voor oorlog zorgen. Adolf Hitler, de Jodenhater die zes miljoen Joden vermoordde, was... jawel, een vegetariër. Zo bezien zouden we beter het tegenovergestelde kunne zeggen: vegetariërs zorgen juist voor oorlog in de wereld, niet de vleeseters.
Zo. Na al dat gepraat over vlees heb ik wel zin in een goeie steak, zeg. U ook? Gordon Ramsay legt in onderstaande video uit hoe u de perfecte steak bakt (voor bijvoorbeeld uw kerstmaal met gezin en familie). Geniet ervan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten